• Ungaria respinge orice propunere care ar împinge NATO mai aproape de război.
  • Până acum, în cadrul NATO au existat relații bilaterale între un stat NATO și Ucraina.
  • NATO dorește să impună o cooperare obligatorie în chestiunea sprijinirii militare a Ucrainei, lucru la care Ungaria nu-și va da acordul.

Ungaria respinge orice propunere care ar împinge NATO mai aproape de război. Astfel, Ministrul de Externe ungar spune că țara sa nu va participa la creșterea coordonării NATO în operațiunile de sprijin a Ucrainei. Nu va participa nici la faze de proiectare, nici la finanțare, adaugă Péter Szijjártó.

Ministrul de Externe a declarat de mai multe ori că există anumite lucruri la care Ungaria nu va contribui, chiar și în interiorul NATO. Până acum, în cadrul NATO au existat relații bilaterale între un stat NATO și Ucraina, precum livrarea de arme sau cooperarea militară non-letală, sau existau grupuri de țări care au format o cooperare de acest gen cu Ucraina.

Însă acum, NATO dorește să impună o cooperare obligatorie în chestiunea sprijinirii militare a Ucrainei, lucru la care Ungaria nu poate să-și dea acordul. „Este o linie roșie pe care Ungaria nu o va trece, fie în ceea ce privește o fază de proiectare, fie de finanțare, fie de participare directă”. Asta a declarat Peters, după întâlnirea miniștrilor de Externe.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și