• Partidul Popular European (PPE) intenționează să confirme candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat.
  • Macron discută cu alți lideri europeni în legătură cu un posibil acord pentru a-l propune pe Mario Draghi în funcția de președinte al Comisiei Europene, scrie presa din Italia.
  • Surse apropiate lui Draghi au declarat că acesta nu este interesat de această poziție.

Viitorul președinte al Comisiei Europene va fi ales în conformitate cu rezultatele alegerilor europarlamentare, iar Partidul Popular European (PPE) intenționează să confirme candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat, spune vicepreședintele PPE, ministrul de externe italian Antonio Tajani, scrie ANSA.

Tajani a subliniat că procesul de selecție ține cont de rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, iar confirmarea oficială ar urma să aibă loc în cadrul Congresului PPE programat pentru februarie la București.

Publicația italiană La Repubblica scrie că președintele Macron discută cu alți lideri europeni în legătură cu un posibil acord pentru a-l propune pe Mario Draghi în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

„Va trebui să aşteptăm răspunsul votului popular şi vom decide pe baza indicaţiilor date astfel de cetăţenii europeni”, a spus vicepreşedintele PPE.

În ciuda zvonurilor legate de o posibilă propunere a fostului președinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, surse apropiate lui Draghi au declarat că acesta nu este interesat de poziție.

Citește și