- Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început miercuri la Timișoara
- Cei 50 de medici din proiectul pilot ar trebui să imunizeze 2.500 de pacienți
- Medicii primesc 30 de lei pentru fiecare doză de vaccin administrată
Vaccinarea la medicii de familie a început cu stângul. La Timișoara, spre exemplu, 50 de medici din proiectul pilot au vaccinat, în trei zile, doar 10 pacienţi.
„Miercuri am primit 10 medici, joi au primit încă 19 medici, vineri au primit restul de 20 de medici. Pentru că mașina de la DSP nu putea să transporte mai mult de 10 cutii.”, a precizat Mihai Iacob, medic de familie.
Câți medici, atâtea explicații. Elisabeta Spătaru spune că nu a avut timp să se organizeze. Așa că va începe administrarea serului abia săptămâna viitoare.
„Trebuie să înțelegeți că aceste cabinete nu sunt centre de vaccinare. Sunt cabinete medicale, care au și bolnavi programați. Eu aveam deja programate consultațiile. Nu sunt bolnavii cronic, sunt gravidele, sunt vaccinurile la copii, pe care le fac în cabinet. Nu pot să amestec lucrurile. Noi, partea de vaccinare, trebuie să o facem în afara orelor de cabinet cu bolnavii și în funcție de disponibilitatea pacienților.”, a declarat Elisabeta Spătaru, medic de familie.
Adevăratul motiv este altul, spune medicul Adina Popescu. Pacienții sunt rezervați când vine vorba despre vaccinul Astrazeneca.
„Vedeți ce știri apar întruna vizavi de efectele secundare, care sunt oricum foarte mici, față de numărul mare care s-a făcut de vaccin de AstraZeneca, dar totuși, oamenii asta aud, asta văd, asta citesc și sunt speriați. Și lumea nu dorește.”, a mai adăugat Adina Popescu, medic de familie.