Victimele din clubul Colectiv vor avea tratamentul plătit pe viață. Legea a fost votată cu întârziere

Vești noi pentru victimele tragediei din clubul Colectiv. Deputații au votat, azi, un proiect de lege prin care Ministerul Sănătății va plăti tratamentul în țară și în străinătate pentru supraviețuitorii incendiului de acum cinci ani.

Proiectul a primit votul decisiv al Camerei Deputaților și merge la promulgare, deci legea ar putea intra în vigoare în următoarele săptămâni.
Victimele vor beneficia de tratamentele medicale, pe toată durata vieţii, indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în spitale de stat sau în clinici private. E o măsură binevenită, asta pentru că decontarea cheltuielilor mai era valabilă doar până la finalul anului.

Ieri, Legea privind decontarea tratamentelor nu a intrat pe agenda parlamentarilor. Nu a fost prioritară. Prioritate a fost votarea şefului ANCOM, pe care statul îl plăteşte cu un salariu lunar de 9.000 de euro. Apoi, deputaţii au votat încă 24 de proiecte, printre care o lege pentru parcarea bicicletelor, pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi modificări la organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară.

Floorin Iordache, PSD: „În fiecare zi înainte de ședință este un comitet al liderilor care stabilește. Ieri nu a fost pentru că s-a veniti cu ordinea de zi de săptămâna trecută, iar în această dimineață pe ordinea de zi a fost propusă de comitet și s-a votat în plen.”

Laurențiu Leoreanu, PNL: „Nu era mai priotar. Noi am și spus acest lucru dacă vă aduceți aminte, dar majoritatea are întotdeauna puterea să impună ordinea firească, ordinea cronologică pe ordinea de zi. Era intrat pe ordinea de zi doar că nu a fost abordat ieri.”

Bogdan Rodeanu, USR: „Aici chiar nu a fost o rea intenție. Aici se așteptau două plenuri pe o zi și pe alta și a fost Comitetul liderilor de săptămâna trecută, a stabilit ordinea de zi pe parcursul acestei săptămâni și azi a fost încă un Comitet al liderilor azi.”

Se fac cinci ani pe 30 octombrie, iar procesul tragediei de la Colectiv a primit abia în decembrie anul trecut o decizie în primă instanță. Fostul primar al Sectorului 4, noul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a primit peste 8 ani detenție, patronii clubului au fost condamnați și ei la peste 11 de ani închisoare.

Pedepse cu închisoarea au primit și pirotehniștii, pompierii, reprezentanții firmei de artificii și foste angajate ale Primăriei. Însumate, sentințele ajung la 115 ani de închisoare.

Exit mobile version