• Boris Johnson l-a ironizat pe Emmanuel Macron într-un discurs ținut în fața republicanilor din Texas, imitând accentul franțuzesc al președintelui.
  • Johnson a citat remarcile lui Macron referitoare la Putin, spunând că Macron a afirmat că nu vrea să-l „umilească” pe liderul rus.
  • Prim-ministrul britanic l-a numit pe Macron, „lingușitorul lui Putin” și a criticat răspunsul acestuia în legătură cu criza refugiaților din Ucraina.

Boris Johnson l-a ironizat pe Emmanuel Macron, în timpul unui discurs ținut în fața republicanilor din Texas. Fostul premier britanic nu ar fi fost de acord cu opiniile președintelui cu privire la Ucraina, așa că, a hotărât să-l ironizeze, imitându-i accentul franțuzesc.

„Vă îndemn pe toți să vă țineți de ea, pe termen lung va fi foarte profitabil”, a spus Johnson în fața audienței, potrivit The Independent.

Fostul premier a adăugat: „Susțineți calul corect. Ucraina va câștiga. Îl vor învinge pe Putin”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu un accent franțuzesc fals, Johnson a citat remarcile lui Macron, care a susținut că nu vrea ca președintele rus Vladimir Putin să fie „umilit”.

„Cred că prietenul și colegul meu francez Emmanuel Macron a fost cel care a spus Putin nu trebuie să fie umilit„, a spus el grupului de politicieni și donatori republicani.
Nu este pentru prima dată, însă, când Johnson îl atacă pe președintele Franței. În urmă cu opt luni, acesta l-a numit „lingușitorul lui Putin”, după ce președintele francez a criticat răspunsul premierului cu privire la criza refugiaților din Ucraina, potrivit unui fost oficial de frunte.

În ceea ce privește poziția lor față de sprijinul acordat Ucrainei, atât Donald Trump, fostul președinte al SUA, cât și Ron DeSantis, guvernatorul Floridei și doi dintre principalii candidați la nominalizarea republicană, au exprimat scepticism. Cu toate acestea, Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, a transmis republicanilor că are „toate speranțele că ucrainenii vor fi capabili să riposteze în mod semnificativ în această vară”, menționând că există „perspectiva unui colaps militar rusesc complet”.

Citește și: