• Mai mulţi politicieni canadieni au defilat în jurul unei mese în pantofi roz cu toc.
  • Scena a dat naştere la controverse şi polemici.
  • Parlamentarii canadieni au participat la evenimentul „Hope in High Heels” .

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de ministrul canadian al transporturilor, mai mulţi politicieni canadieni defilează în jurul unei mese în pantofi roz cu toc. Scena a dat naştere la controverse şi polemici, scrie Le Figaro.

Potrivit ministrului canadian al transporturilor, purtarea unor pantofi roz a fost un gest simbolic care a avut ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la lupta împotriva violenţei asupra femeilor.

„Violenţa împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels este un eveniment care creşte gradul de conştientizare cu privire la violenţa împotriva femeilor, încurajând în acelaşi timp bărbaţii şi băieţii să facă parte din soluţie. Am purtat emblematicele tocuri roz pentru a susţine această cauză importantă” , a declarat Omar Alghabra.

Parlamentarii canadieni au participat la evenimentul „Hope in High Heels” . Aceasta este o campanie desfăşurată de Halton Women’s Place, un adăpost pentru femei din Halton, Ontario. Potrivit ministrului familiei, Karina Gould, evenimentul a ajuns la a patra ediţie şi a fost găzduit de Parlamentul canadian.

O inițiativă ridicolă

Această acţiune a provocat însă reticenţă şi chiar ironii şi sarcasme pe reţelele sociale. ,,Femei canadiene, vă simţiţi mai în siguranţă acum?” , a comentat Maxime Bernier, un politician din opoziţia canadiană.

J.K Rowling, autoarea celebrei saga Harry Potter, care s-a angajat în lupta împotriva violenţei împotriva femeilor, a cerut ca parlamentarii să o ţină ,,la curent cu numărul de femei a căror moarte a fost prevenită” datorită acestui eveniment.

„Este pur şi simplu ridicol” , a scris un internaut.

,,Poate cineva să oprească Canada?” , s-a amuzat un altul.

Pentru mulţi internauţi, campania propusă de parlamentarii canadieni pentru a lupta împotriva violenţei asupra femeilor este ,,ridicolă”.

În faţa numeroaselor reacţii de acest tip, ministrul canadian al transporturilor, Omar Alghabra, a rămas neclintit, spunând că regretă că ,,un grup de bărbaţi care nu au încredere în ei comentează când văd bărbaţi purtând tocuri înalte” .

„Este ironic că cei care se plâng că societatea se simte jignită foarte uşor sunt, la rândul lor, uşor de jignit de un gest simplu” , a subliniat el.

Citește și

FOTO. Noi fotografii cu Prințul Louis, care sărbătorește cinci ani, au fost făcute publice de Casa Regală a Marii Britanii

Meghan Markle vorbește despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Ce a transmis ducesa

Imaginea cu femeia însărcinată cărată pe targă după bombardarea maternității din Mariupol, desemnată fotografia anului