• Vorbind despre imigrație, Trump transmitea o promisiune de campanie de a refuza intrarea ideologilor de stânga în SUA.
  • Fostul președinte s-a referit din greșeală la aceștia ca fiind comuniști și marcatori”, în loc de marxiști.
  • Trump a declarat că va pune capăt dreptului la cetățenie din naștere pentru cei care se află ilegal în SUA.

Donald Trump s-a încurcat în cuvinte în timp ce vorbea vineri la cel mai mare eveniment de campanie al său din Iowa. Fostul președinte și-a făcut apariția la Council Bluffs, în partea de vest a statului care găzduiește prima adunare electorală peste aproximativ puțin peste cinci luni, scrie The Independent.

Vorbind despre imigrație, Trump transmitea o promisiune de campanie de a refuza intrarea ideologilor de stânga, când s-a referit din greșeală la aceștia ca fiind comuniști și marcatori”, în loc de marxiști.

Poticnindu-se oarecum în graba sa de a ajunge la următorul punct, el a numit apoi o serie de democrați aleși proeminenți cu care s-a certat frecvent. Parcă recăpătându-și ritmul, fostul președinte a revenit apoi la punctul său inițial despre imigrație, spunând că le-ar interzice accesul la păsărica noastră”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De asemenea, Trump a declarat că va pune capăt dreptului la cetățenie din naștere pentru cei care se află ilegal în SUA, precum și că va adopta o poziție mult mai dură față de granița sudică. Atât fostul, cât și actualul președinte au o vârstă înaintată – Trump are 77 de ani, iar președintele Joe Biden are 80 de ani – iar astfel de erori și gafe în discursuri sunt frecvente în campania electorală și în timpul mandatului.

Printre gafele sale anterioare, Trump s-a referit o dată la Tim Cook, șeful Apple, ca Tim Apple; a părut să încurajeze oamenii să trateze COVID prin injectare cu înălbitor; și a cerut ca cineva să se uite la portocalele” din ancheta privind coluziunea cu Rusia.

Citește și