• Videoclipul lansat de Forumul Familiilor Ostaticilor, care durează 3 minute și 10 secunde, a fost editat și cenzurat pentru a exclude scenele cele mai tulburătoare, inclusiv asasinatele care au avut loc la baza Nahal Oz.
  • Netanyahu a reacționat la videoclip: „Sunt șocat. Vom continua să facem totul pentru a aduce ostaticii acasă și pentru a elimina Hamas”.
  • În sâmbăta de 7 octombrie, 15 femei observatori și-au pierdut viața, în timp ce 7 au fost luate ostatice de la baza Nahal Oz.

Forumul Familiilor Ostaticilor a lansat miercuri un videoclip șocant care surprinde răpirea mai multor femei observatori de la baza Nahal Oz. Videoclipul, înregistrat de camerele purtate de teroriștii Hamas pe 7 octombrie, este o mărturie devastatoare a condițiilor cu care se confruntă ostaticii, care au fost ținuți captivi timp de 229 de zile.

În sâmbăta respectivă, 15 femei observatori și-au pierdut viața, în timp ce 7 au fost luate ostatice de la baza Nahal Oz.

Printre captivi, Ori Megidish a fost salvată de forțele IDF după 23 de zile de captivitate, în timp ce Noa Marciano și-a pierdut viața tragic în mâinile teroriștilor Hamas. 5 femei observatori – Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa și Naama Levy – rămân în captivitate.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

„Sunt șocat de videoclipul care documentează răpirea dragelor noastre observatoare. Vom continua să facem totul pentru a le aduce acasă. Brutalitatea teroriștilor Hamas nu face decât să-mi întărească hotărârea de a lupta cu toată puterea până la eliminarea Hamas, pentru a mă asigura că ceea ce am văzut în această seară nu se va mai întâmpla niciodată”, a spus Netanyahu.

Videoclipul lansat, care durează 3 minute și 10 secunde, a fost editat și cenzurat pentru a exclude scenele cele mai tulburătoare, inclusiv asasinatele care au avut loc la baza Nahal Oz și în adăpostul antiaerian de unde au fost răpite observatorii femei.

În ciuda editării, imaginile redau cu aceeași vitalitate tratamentul violent, umilitor și traumatizant la care au fost supuși ostaticii.

Citește și