• Mii de locuitori din La Palma au fost sfătuiți să își părăsească locuințele în urma unui incendiu de vegetație, sâmbătă dimineața.
  • Oficialii au declarat că aproximativ 4.255 de persoane au fost evacuate. Altele, refuză să plece.
  • Incendiul a început sâmbătă dimineața și a distrus deja 4.500 de hectare de teren și cel puțin 12 locuințe.

Update

Incendiul din Insula spaniolă La Palma continuă să ardă fără control, după 2 zile, iar flăcările continuă să facă ravagii și în Canada, unde un alt pompier și-a pierdut viața.

Flăcările sunt încă scăpate de sub control la două zile de la începutul incendiului. Cel puțin 4.000 de hectare au fost arse și 4.255 de locuitori au fost evacuați din cele două orașe afectate, Pinar de Puntagorda și Tijarafe. Condițiile meteo s-au îmbunătățit în ultimele ore și au permis celor mai mulți dintre ei să se întoarcă la case.
Incendiul de pădure declarat în zorii zilei de sâmbătă pe insula La Palma ar fi putut proveni din arderea unui container de gunoi după o sărbătoare care ar fi avut loc în după-amiaza aceleiași zile, după cum a raportat Garda Civilă. către diverse mijloace media. Cu toate acestea, ancheta este în derulare.

Știrea inițială

Mii de locuitori din La Palma, Insulele Canare, au fost sfătuiți să își părăsească locuințele în urma unui incendiu de vegetație. Echipele de intervenție luptă cu flăcările, relatează BBC.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Incendiul a început sâmbătă dimineața și a distrus deja 4.500 de hectare de teren și cel puțin 12 locuințe.

Oficialii au declarat că aproximativ 4.255 de persoane au fost evacuate. Altele, refuză să plece. Această situație survine la mai puțin de doi ani după ce un vulcan a erupt pe insulă, distrugând mii de case.

Aproximativ 400 de ajutoare se află pe teren pentru a face față incendiului.

Fernando Clavijo, președintele guvernului regional al Insulelor Canare, a declarat că unii oameni opun rezistență când vine vorba de părăsirea locuințelor, însă prioritatea trebuie să rămână în continuare salvarea de vieți. „Oamenii sunt pe primul loc, apoi casele și apoi stingerea incendiului”, a spus el.

Incendiul a izbucnit în zona El Pinar înainte de a se răspândi spre sud, spre orașul Tijarafe. Clavijo a atribuit răspândirea rapidă a incendiului „vântului, condițiilor climatice, precum și valului de căldură pe care îl trăim”.

Sâmbătă seară, el a declarat că evoluția focului a încetinit, dar că este în continuare una necontrolată.

Citește și