VIDEO. ÎPS Teodosie revine la păreri pozitive despre femei: „Fără ele ar lipsi noblețea, frumusețea, gingășia, dragostea jertfelnică”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, revine la păreri mai bune despre femei după ce a spus că „ea” nu are roluri importante în Biserică, așa cum are bărbatul.

În predica din 9 mai despre ”capacitatea de jertfă”, ÎPS Teodosie a spus că „fără femei ar lipsi noblețea, frumusețea, gingășia, dragostea jertfelnică”.

Predica lui ÎPS Teodosie a avut loc în a treia duminică după Paște, numită și Duminica Mironosițelor, adică a femeilor care mergeau la mormântul Mântuitorului Iisus Hristos pentru a-i mirui trupul. În tradiția Bisericii Ortodoxe Române, în această duminică sunt cinstite toate femeile creștine.

Filmulețul cu predica a fost urcat pe YouTube în prima duminică după Paște, însoțit de hashtagul #duminicaMironosițelor

VedemJust l-a reclamat pe ÎPS Teodosie la CNCD

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin, într-un comunicat remis presei, că speră că CNCD nu va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut în România, după ce o asociație a sesizat autoritățile cu privire la afirmațiile IPS Teodosie despre femei.

Exit mobile version