• Spotul publicitar, care poartă denumirea „Pentru că”, va fi difuzat pentru prima dată la televizor sâmbătă.
  • Joe Biden nu îl menţionează în niciun moment pe Donald Trump.
  • Pe un fundal muzical dramatic, clipul prezintă mai multe imagini cu pancarte pro-Trump afişate de susţinătorii acestuia în ziua asaltului asupra Capitoliului.

Joe Biden a lansat un prim videoclip pentru realegerea la scrutinul prezidenţial de anul acesta, avertizând asupra ameninţării extreme la adresa democraţiei prin difuzarea imaginilor cu atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Spotul publicitar, care poartă denumirea „Pentru că”, va fi difuzat pentru prima dată la televizor sâmbătă, la exact trei ani de la atacul susţinătorilor lui Donald Trump de la Washington.

„Toţi trebuie să ne punem astăzi întrebarea: ce vom face pentru a ne menţine democraţia? Se întâmplă ceva periculos în Statele Unite. Există o mişcare extremistă care nu împărtăşeşte valorile fundamentale ale democraţiei noastre”, a spus el în clipul video difuzat pe reţelele de socializare.

Pe parcursul întregului videoclip, Joe Biden nu îl menţionează în niciun moment pe Donald Trump. Pe un fundal muzical dramatic, clipul prezintă mai multe imagini cu pancarte pro-Trump afişate de susţinătorii acestuia în ziua asaltului asupra Capitoliului, o frânghie. Echipa de campanie a lui Biden descrie din ce în ce mai mult alegerile ca pe o luptă pentru democraţia americană împotriva ameninţării reprezentate de Donald Trump.

Citește și