• Biden a spus că SUA nu trebuie să aleagă între a sprijini oricare dintre națiuni.
  • Administrația Biden caută să trimită un nou pachet de arme pentru Israel și Ucraina.
  • Biden a luat în considerare adunarea ajutorului pentru Israel, Ucraina.

Joe Biden susține că SUA au capacitatea de a sprijini atât Israelul, cât și Ucraina, în timp ce se pregătește să promoveze un nou pachet de arme pentru ambele țări, care va depăși 2 miliarde de dolari.

Vorbind la „60 Minutes” al CBS, Biden a spus că SUA nu trebuie să aleagă între a sprijini oricare dintre națiuni și, de fapt, au obligația de a le oferi ajutor ambelor. „Suntem Statele Unite ale Americii, pentru numele lui Dumnezeu. Cea mai puternică națiune din istoria lumii. Ne putem ocupa de ambele acestea și ne putem menține în continuare apărarea internațională generală”, a spus Biden. „Avem capacitatea de a face acest lucru și avem obligația de a face acest lucru. Suntem națiunea esențială”, a continuat el. „Dacă noi nu, cine face?”.

Comentariile lui Biden vin după ce consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că administrația Biden caută un nou pachet de arme pentru Israel și Ucraina, care va fi mai mare de 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, luptele republicanilor pentru a alege un președinte al Camerei au întârziat orice acțiune privind adoptarea unui pachet de arme pentru ambele țări.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Biden a luat în considerare adunarea ajutorului pentru Israel, Ucraina, eventual Taiwan și granița de sud a SUA, pentru a crește șansele ca acesta să treacă de Congres. Unii republicani l-au presat pe Biden să reducă banii trimiși în Ucraina. Sullivan a declarat pentru „Face the Nation” de la CBS că pachetul de ajutor va fi mai mare de 2 miliarde de dolari.

„Numărul va fi semnificativ mai mare decât atât, dar, așa cum am spus, va include cu siguranță echipamentul militar necesar pentru a apăra libertatea, suveranitatea și integritatea teritorială în Ucraina și pentru a ajuta Israelul să se apere în timp ce luptă împotriva amenințării sale teroriste”, a spus el.

Citește și