• „Calendarul rotativei guvernamentale poate fi respectat”, spune preşedintele Klaus Iohannis.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, în esenţă, „toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înţelepciune”.
  • Legat de calendarul iniţial al rotativei guvernamentale, Iohannis a spus că poate fi respectat: „vineri ar începe procedura şi, în varianta optimală, s-ar putea încheia pe 30 mai”.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă se va face rotativa, că procedura se va încheia pe 30 mai, scrie Mediafax. „După părerea mea calendarul iniţial al rotaţiei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura şi în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai”, a spus preşedintele.

Acelaşi lucru l-a spus Klaus Iohannis şi celor din PNL. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, în esenţă, „toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înţelepciune”

„I-am rugat să trateze negocierile în coaliţie şi cu greviştii cu toată seriozitatea. Să fie o parte releventă în păstrarea stabilităţii guvernării, stabilitatea generală în România, fiindcă numai de instabilitate şi de certuri politice nu avem nevoie în situaţia în care şi noi doi am menţionat gravitatea crizei cauzate de atacul Rusiei asupra Ucrainei, de problemele de energie, de ambiţiile noastre de traziţie verde, pentru toate acestea e nevoie de stabilitate, de o guvernare înţeleaptă şi de măsuri care vin să sprijine şi pe cei care lucreză şi au aşteptări din partea guvernanţilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre suspendarea negocierilor pentru formarea noului guvern până la rezolvarea grevei din educaţie şi dacă în aceste condiţii poate fi respectat calendarul din protocolul şi rocada guvernamentală poate avea loc.

„Nu există nicio sincopă în discuţii şi, sigur, greva din învăţământ este o problemă foarte serioasă şi sunt foarte bucuros că, în afară de faptul că legile educaţiei au fost adoptate în Parlament – chestiune care este notabilă, în sensul că de multă vreme legi ale Educaţiei nu mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României – în afară de acestea, solicitările profesorilor sunt, în bună parte, uşor de înţeles. Coaliţia evident că este în situaţia să negocieze ceva şi mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real, în format de coaliţie. Au existat mai multe întâlniri şi speranţa mea este să se termine amiabil”, a răspuns preşedintele.

Citește și: