• Miercuri, președintele Germaniei a fost primit de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
  • Cei doi vor avea discuții atât în formatul unei întâlniri private, cât și într-un cadru oficial, urmând sa aibă declarații de presă comune.
  • Administrația Prezidențială a precizat că temele discuțiilor dintre cei doi lideri se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate.

Miercuri, președintele Germaniei a fost primit de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Cei doi vor avea discuții atât în formatul unei întâlniri private, cât și într-un cadru oficial, urmând sa aibă declarații de presă comune.

Administrația Prezidențială a precizat că temele discuțiilor dintre cei doi lideri se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, inclusiv în planul politic, al securității și al economiei. Cei doi președinți vor transmite un mesaj de solidaritate și sprijin pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii brutale a Federației Ruse. De asemenea, în cadrul discuțiilor vor fi abordate și teme legate de sprijinul puternică ale celor două țări pentru Republica Moldova.

Cei doi lideri vor avea, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la evoluția situației de securitate și consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, înainte de pregătirea Summitului de la Vilnius.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cum se va desfășura vizita de stat

În timpul vizitei la București, președintele german se va întâlni și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Președintele Steinmeier are programată și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de afaceri.

Joi, președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier vor fi la Sibiu, unde vor vizita primăria și se vor întâlni cu reprezentanții comunităților germane din România.

Președintele Germaniei își va încheia vizita la Timișoara, vineri. Timișoara va fi gazda unui concert la Filarmonica din Timișoara, în contextul în care orașul este Capitala Europeană a Culturii în 2023. Va avea loc, asemenea, o vizită în centrul orașului împreună cu primarul Dominic Fritz și va avea întâlniri cu reprezentanți ai minorității germane și ai comunității evreiești.

Potrivit Ambasadei Germaniei la București, președintele federal va fi însoțit în vizita în România de ministrul de stat pentru Europa și Climă din cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe, Anna Luhrmann, și de o delegație formată din parlamentari, reprezentanți ai mediului de afaceri și personalități culturale.

Citește și: