• Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare cod galben de furtuni și ploi torențiale, valabilă de la ora 12:00 până la ora 23:00.
  • Se așteaptă ploi torențiale în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și vestul și nordul Olteniei, însoțite de rafale de vânt.
  • Pentru București, meteorologii anunță că în prima parte a zilei vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, iar temperatura maximă va atinge aproximativ 28 de grade Celsius.

Ia-ți umbrela cu tine astăzi. Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare cod galben de furtuni și ploi torențiale, valabilă de la ora 12:00 până la ora 23:00. Se așteaptă ploi torențiale în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și vestul și nordul Olteniei, însoțite de rafale de vânt de 50-60 km/h, vijelii și grindină. Se estimează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp, iar local se pot înregistra valori de peste 30-40 l/mp.

Prognoza indică că mâine va ploua torențial în regiunile vestice, sudice și în zonele montane, iar spre sfârșitul săptămânii furtunile se vor extinde treptat în majoritatea regiunilor. Sâmbătă, vremea urmează să se răcorească în mare parte a țării, cu excepția regiunii Moldovei, unde temperatura va ajunge la 27 de grade Celsius. Vor fi averse, posibile căderi de grindină și cantități semnificative de apă în sud, sud-vest și centru.

Pentru București, meteorologii anunță că în prima parte a zilei vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, iar temperatura maximă va atinge aproximativ 28 de grade Celsius. În orele următoare, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar atunci se pot produce averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Citește și: