• Elon Musk a avut o intervenție video la summitul anual al Consiliului CEO al Wall Street Journal de la Londra.
  • Când a fost întrebat dacă AI ar duce la sfârșitul unui imperiu, el a răspuns: „Cred că o face”.
  • Musk a spus: „Unul dintre primele locuri în care trebuie să fii atent la locul în care este folosită IA este reprezentat de rețelele sociale pentru a manipula opinia publică.”

Elon Musk a dezvăluit că se așteaptă ca inteligența artificială (AI) să fie folosită de guvernele din întreaga lume pentru a dezvolta arme înainte de orice altceva. El a avut o intervenție video la summitul anual al Consiliului CEO al Wall Street Journal (WSJ) de la Londra, marți, scrie Irish Examiner.

În deschiderea evenimentului, într-un interviu cu Thorold Barker de la WSJ, Musk a spus: „Cred că, în general, operăm cu o mare parte a presupunerii că civilizația este robustă și nimic nu poate fi doborât – un sentiment care a fost comun de-a lungul istoriei între imperii în scurt timp. înainte ca acestea să se prăbușească. „Există o mică vibrație de imperiu în faza târziu acum.”

Când a fost întrebat dacă AI ar duce la sfârșitul unui imperiu, el a răspuns: „Cred că o face. Nu cred că (AI) este necesar pentru nimic din ceea ce facem. Există riscul ca, pe măsură ce AI fie o îmbunătățește, fie elimină sau constrânge creșterea umanității.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

El a continuat: „Acest element de super-inteligență este o sabie cu două tăișuri. Dacă ai un geniu care îți poate oferi orice care prezintă un pericol. Bănuiesc că primele utilizări guvernamentale ale inteligenței artificiale sunt arme. Deci, doar a avea arme mai avansate pe câmpul de luptă, care pot reacționa mai repede decât ar putea orice om, este cu adevărat ceea ce este capabil AI. Orice războaie viitoare între țări avansate sau cel puțin țări cu capacitate de drone vor fi în mare măsură războaiele cu drone”.

Musk a spus: „Unul dintre primele locuri în care trebuie să fii atent la locul în care este folosită IA este reprezentat de rețelele sociale pentru a manipula opinia publică. Motivul pentru care Twitter merge pe un sistem bazat în principal pe abonați este ca să creați un cont care are un număr de telefon verificat de la un operator credibil, care are un card de credit și ne plătește o sumă mică. Prejudecata față de verificarea pe bază de abonament este foarte puternică și nu veți putea avea încredere în nicio companie de social media care nu face acest lucru, deoarece pur și simplu va fi depășită de roboți”.

Când a fost întrebat cât de mare va fi schimbarea în viitoarele alegeri din SUA, el a răspuns: „Cred că este ceva la care trebuie să fim atenți pentru a minimiza impactul manipulării AI. Cu siguranță luăm asta în serios la Twitter și cred că punem toate protecțiile pentru a detecta manipularea pe scară largă a sistemului.”

Citește și: