• Un profesor de istorie a fost găsit decapitat într-o suburbie a Parisului
  • Acesta a fost ucis chiar de unul dintre elevii săi
  • Profesorul le-ar fi prezentat elevilor caricaturi cu Profetul Mohamed
  • Momentul când atacatorul este împușcat mortal de poliție a fost filmat de un localnic

Un bărbat a fost decapitat în Eragny, o comună din suburbiile de nord-vest ale capitalei Franței, informează presa franceză. Acesta era profesor de istorie și preda la școala din localitate.

În jurul orei 17:00, un echipaj de poliție a observat un individ care avea asupra sa un cuțit, în imediata apropriere a locului unde a fost descoperit bărbatul.

Forțele de ordine l-au somat pe cel înarmat să se predea, dar acesta a refuzat. Polițiștii se temeau că ar putea avea și o vestă cu explozibil asupra sa, iar după câteva minute, suspectul a fost împușcat mortal.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Din primele informații, cel împușcat de poliție și principalul suspect în acest caz, este chiar un elev de-ai profesorului. Nu este clar ce l-a determinat pe elev să recurgă la gestul său, dar presa franceză relatează că profesorul le-ar fi prezentat elevilor caricaturi cu Profetul Mohamed.

Elevul avea 18 ani, era de origine cecenă și nu avea legături cu terorismul.

Momentul în care suspectul este împușcat a fost surprins de un localnic. Înainte de a fi împușcat de poliție el a strigat „Allah Akbar”.

Patru persoane din anturajul suspectului împușcat, inclusiv un minor, au fost reținute. O anchetă a fost demarată de Procuratura Națională Antiterorism (PNAT).