• O aeronavă de stingere a incendiilor Canadair a căzut într-o râpă în timpul unei operațiuni.
  • Incendiul s-a intensificat după căderea aeronavei, complicând intervenția echipei de salvare.
  • Starea celor doi piloți greci aflați la bordul aeronavei nu este cunoscută momentan.

Trei zile de doliu pentru piloții uciși în lupta împotriva incendiilor din Evia

Ministerul grec al Apărării a decretat o perioadă de doliu de trei zile în cadrul forțelor armate pentru piloții care și-au pierdut viața luptând împotriva incendiilor din Evia. Aceștia au fost numiți comandantul Christos Moulas, în vârstă de 34 de ani, și copilotul său, Pericles Stefanidis, în vârstă de 27 de ani.

Ministrul Apărării, Nikos Dendias, a declarat că aceștia și-au pierdut viața la datorie… în timp ce încercau să protejeze viețile și proprietățile cetățenilor, precum și mediul înconjurător al țării noastre”. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile și colegii lor, cărora le transmitem cele mai sincere condoleanțe”.

Autoritățile grecești confirmă că doi piloți au murit în accidentul aviatic

Ministerul grec al Apărării a confirmat că doi piloți ai forțelor aeriene grecești au murit când avionul lor s-a prăbușit în timp ce luptau împotriva incendiilor pe insula Evia.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Piloții au fost identificați ca fiind un comandant în vârstă de 34 de ani și copilotul său în vârstă de 27 de ani.

Anunțul oficial al Statului Major General al Aerienii din Grecia despre prăbușirea aeronavei CL-215

Marți, 25 iulie 2023, la ora 15:05, o aeronavă CL-215, cu un echipaj de doi aviatori, din Escadrila 355 Transport Tactică a Aripii 112 de vânătoare, s-a prăbușit în timpul luptei aeriene la Platanistos, Evia.

O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare pentru cei doi aviatori. În zonă s-au grăbit 1 elicopter Super Puma și 1 elicopter AB-205 al Forțelor Aeriene, precum și 1 elicopter S-70 al Marinei, a anunțat comandant (I) Sotirios Maggotsios.

A fost declanșată o operațiune de căutare și salvare

Imediat după producerea accidentului, a fost declanșată o operațiune de căutare și salvare de către Statul Major al Apărării pentru cei doi piloți. La locul incidentului s-a deplasat deja o mașină de pompieri care se afla în apropiere și era în funcțiune. Din păcate, s-a constatat că aeronavele Canadair nu dispun de un sistem de evacuare a scaunelor în caz de urgență. Eforturile de intervenție și salvare continuă pentru a evalua situația și a acorda ajutor cât mai rapid posibil.

Avionul a căzut la scurt timp după ce a aruncat apă în Platanistos.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Este vorba despre Canadair-ul pompierilor greci care s-a prăbușit în urmă cu puțin timp la Karistos. Aeronava s-a prăbușit în timp ce acționa la incendiul de proporții care ardea în locul dificil din satul Platanistos.


În timp ce se afla la intervenție pentru a stinge incendiul din zona Platanistos din Karystos, o aeronavă de stingere a incendiilor Canadair a suferit un accident și a căzut într-o râpă. În urma căderii, un nou incendiu a izbucnit. Echipajul aeronavei era format din doi piloți greci, iar starea lor de sănătate este necunoscută în acest moment.

Citește și: