• Fernando Villavicencio, candidat la prezidențialele din Ecuador, a fost asasinat în timp ce se îndrepta către mașină, după un miting electoral.
  • Principalul ziar local, El Universo, scrie că Villavicencio a fost ucis cu metoda ucigașilor plătiți, cu trei gloanțe în cap.
  • Săptămâna trecută, Fernando Villavicencio spunea că el și echipa sa de campanie au primit amenințări de la liderul unei bande de traficanți de droguri aflat în acest moment în închisoare.

Fernando Villavicencio, candidat la prezidențialele din Ecuador, a fost asasinat în timp ce se îndrepta către mașină, după un miting electoral. Cu o săptămână în urmă, Villavivencio spunea că este amenințat de traficanții de droguri. Președintele țării a declarat stare de urgență în țară.


Un film care circulă pe rețelele sociale îl arată pe politician alături de gărzile de corp în drum spre mașină, moment în care se aud focuri de armă, iar mulțimea intră în panică.


Principalul ziar local, El Universo, scrie că Villavicencio a fost ucis cu metoda ucigașilor plătiți, cu trei gloanțe în cap. De asemenea, ziarul scrie și că există un număr mare de răniți, dar nu este precizat numărul acestora. Un medic, prieten al candidatului, martor la crimă, a declarat că au fost cel puțin 30 de focuri de armă. Poliția a detonat o bombă care era plasată la locul incidentului.


Atacatorul nu a supraviețuit, alte șase personae au fost arestate, transmite ministerul Justiției din Ecuador.
Săptămâna trecută, Fernando Villavicencio spunea că el și echipa sa de campanie au primit amenințări de la liderul unei bande de traficanți de droguri aflat în acest moment în închisoare, scrie Le Figaro.


Fost jurnalist, Villavicencio a denunțat de mai multe ori cazurile de corupție din țară. În vârstă de 59 de ani, era clasat pe locul doi în intențiile de vot ale ecuadorienilor, din cei opt candidați în cursă, cu 13% din voturi. Pe primul loc este o avocată, Luisa Gonzalez, susținută de fostul președinte Rafael Correa.


În ultimii ani, Ecuadorul s-a confruntat cu un val de violență legat de traficul de droguri care, în plin proces electoral, a dus la moartea unui candidat la alegerile parlamentare. Președinta Consiliului Electoral Național a declarat miercuri că mai mulți membri ai organizației care trebuie să supravegheze alegerile au primit amenințări cu moartea.


În 2022, numărul de crime pe cap de locuitor din Ecuador s-a dublat față de 2021, a ajuns la 25 la 100.000 de locuitori.

Citește și

Biden le interzice americanilor să mai investească în tehnologie în China. Beijingul protestează, este pusă în pericol economia mondială

VIDEO Șase oameni au murit în Hawaii, din cauza incendiilor de vegetație. Turiștii din Maui sunt rugați să plece cât mai repede

Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Vor difuza filmul țările arabe?