• Vladimir Putin s-a adresat unui grup de ambasadori la un discurs la Kremlin.
  • Președintele pare să se uite în jur așteptând aplauze, dar este întâmpinat cu o tăcere stânjenitoare.
  • În discurs, Putin a învinuit SUA pentru conflictul din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a fost surprins într-un videoclip părând să aștepte stânjenit aplauze care nu vin niciodată în urma unui discurs la Kremlin, scrie Business Insider. În timp ce liderul rus și-a încheiat discursul la o ceremonie televizată a ambasadorilor de miercuri, el a privit în jur în cameră în timp ce a urmat o tăcere incomodă.

În cazul în care nu era clar că acesta este sfârșitul discursului său, a vorbit din nou pentru a spune mulțimii că ceremonia se încheie și a mulțumit tuturor. Din nou, liderul rus a fost întâmpinat cu tăcere. Putin poate fi văzut apoi adunându-și notițele și întorcându-se pentru a ieși din decadenta Sala Sf. Alexandru a Kremlinului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Videoclipul a fost distribuit pe rețelele de socializare, inclusiv de oficialul ucrainean Anton Gerașcenko, care a remarcat că „nimeni nu a aplaudat” în urma discursului. lga Lautman, jurnalist și membru senior la Centrul de Analiză a Politicii Europene (CEPA), a postat pe Twitter: „Acel moment ciudat în care fugarul criminal de război își termină discursul la tăcere”.

În timpul discursului, Vladimir Putin a spus că, deși nu a vrut să perturbe „atmosfera grațioasă” a evenimentului, nu s-a putut abține să nu critice abordarea politicii externe a SUA și să o dea vina pentru actualul conflict din Ucraina.

Audiența discursului a inclus ambasadorul Statelor Unite în Rusia, Lynne M. Tracy, care poate fi văzută rămânând cu fața de piatră în timpul comentariilor lui Putin. Președintele rus a spus că nu îi va saluta personal pe ambasadori din cauza „situației de sănătate în curs” deoarece continuă să fie precaut cu privire la virusul COVID-19, iar podiumul său putea fi văzut la o oarecare distanță de restul participanților.

Citește și