• Incendiile de vegetație intense din Canada acoperă nord-estul Statelor Unite, inclusiv orașul New York, și părți din estul Canadei.
  • Ministerul Mediului din Canada a emis marți cel mai puternic avertisment privind calitatea aerului pentru Ottawa, calificând-o drept un risc foarte ridicat” pentru sănătate.
  • Evacuările din cel mai mare oraș din nordul Quebecului au continuat și astăzi.

Zeci de milioane de oameni din America de Nord s-au trezit astăzi cu avertismente privind nivelurile periculoase ale calității aerului, în timp ce incendiile intense au continuat să ardă în Canada, scrie Morning Star Online.

Incendiile de vegetație intense din Canada acoperă nord-estul Statelor Unite, inclusiv orașul New York, și părți din estul Canadei, ceața îngălbenind cerul și determinând avertismente pentru persoanele vulnerabile să rămână în casă. Ministerul Mediului din Canada a emis marți cel mai puternic avertisment privind calitatea aerului pentru Ottawa, calificând-o drept un risc foarte ridicat” pentru sănătate.

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a clasificat calitatea aerului în mare parte din nord-estul țării drept nesănătoasă”, în special pentru persoanele cu probleme respiratorii. Nivelurile de calitate a aerului în zona Washington DC au fost catalogate drept cod roșu” în această dimineață.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Evacuările din orașele afectate de incendiile de vegetație continuă

Comunitatea Atikamekw din Opitciwan a fost nevoită să transfere persoanele cu astm și alte probleme respiratorii departe de fum. Evacuările din cel mai mare oraș din nordul Quebecului au continuat și astăzi, în timp ce pompierii se străduiau să respingă amenințările provocate de incendii scăpate de sub control în comunitățile îndepărtate din provincia canadiană.

Aproximativ 160 de incendii ard în Quebec, dintre care peste 110 sunt considerate scăpate de sub control, în timp ce oficialii au avertizat că țara se pregătește pentru cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat vreodată. Incendii majore au ars și în Columbia Britanică, Alberta, Ontario, Noua Scoție și Teritoriile de Nord-Vest. Experții au declarat că o primăvară mai caldă și mai uscată decât de obicei a fost motivul care a dus la creșterea numărului de incendii, iar aceste condiții se preconizează că vor continua pe tot parcursul verii deoarece nu se așteaptă ploi.

„Nici măcar nu poți vedea Statuia Libertății”

Jack Wright protestează de pe malurile East River din Brooklyn. Acest fost avocat în vârstă de 76 de ani susține că „a încetat să mai fumeze acum 50 de ani”, dar spune că „tușește” ca atunci când era fumător. Măștile Covid reapar pe străzile din Manhattan, Brooklyn și Queens, precum Hugh Hill care își plimbă câinele în Central Park „Știu că există avantaje în a purta măști chiar dacă, evident, nu poate preveni totul”, a spus el pentru AFP.

Sursă: Le Figaro

Citește și: