• Protestele din Franța continuă după moartea lui Nahel, tănărul de 17 ani care a fost ucis de un polițist.
  • S-a organizat un marș în semn de omagiu în Nanterre la care au participat peste 6.000 de protestanți.
  • Autoritățile recomandă francezilor să nu iasă peste ora 21:00 pentru a limita riscul de violență și opresc circulația mijloacelor de transport în comun.

Nahel, un tănăr în vârstă de doar 17 ani, a fost ucis de un polițist după ce a refuzat să se supună ordinelor acestuia, s-a organizat un protest în care oamenii s-au îmbrăcat în alb, în semn de omgiu pentru tragicul eveniment, scrie BFMTV.

Elisabeth Borne a declarat că: „Numai justiția poate stabili adevărul, soluțiile nu vin din violență”, în urma morții lui Nahel care a fost ucis acum două zile. Polițistul care l-a ucis pe tănăr se află în arest preventiv.

Care sunt ultimele măsuri de siguranță adoptate în Franța

Începând cu ora 21.00 se va opri circulația mijloacelor de transport în comun pe toată suprafața regiunii Île-de-France. „Decizia a fost luată în colaborare cu poliția franceză și operatorii de transport din zona locală: autobuzele și tramvaiele nu vor circula în această seară, începând cu ora 21.00, pentru a asigura protecția personalului și a călătorilor. Sistemele noastre de transport sunt ținte pentru huligani și protestanți”, a declarat Valérie Pécresse pe Twitter.

Recomandări

CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
TELEGRAM SAU SIGNAL?

David Belliard, viceprimarul orașului, declară că: „Este într-adevăr o situație unde trebuie să ascultăm și să răspundem la furia care se exprimă”. În ultimele două zile, zece autobuze și două tramvaie au fost incendiate sau avariate în regiune, inclusiv un tramvai de pe linia T10 inaugurată sâmbăta trecută în Franța.

Logo-ul Jocurilor Olimpice de la Paris a fost schimbat din cauza evenimentelor recente din Paris și a fost adăugat un cerc cu o flacără în mijloc. De asemenea, mai mulți polițiști au fost răniți în ultimele ore din cauza protestelor care par să devină din ce în ce mai violente.

Citește și: