• Potrivit FT, generalul Serghei Surovikin, a fost reținut în timp ce Kremlinul reprimă susținătorii PMC-urilor Wagner.
  • Surovikin întreține relații bune cu Evgheni Prigojin, notează ziarul.
  • Ieri au existat zvonuri că Serghei Surovikin a fost arestat și se află în centrul de arest preventiv Lefortovo.

Potrivit FT, generalul Serghei Surovikin, a fost reținut în timp ce Kremlinul reprimă susținătorii PMC-urilor Wagner după revolta lor eșuată de săptămâna trecută. Surovikin întreține relații bune cu Evgheni Prigojin, notează ziarul. Financial Times este prima publicație occidentală de prim rang care confirmă, din surse proprii, reținerea acestui adjunct al șefului Statului Major General al armatei ruse. Trei persoane familiarizate cu această chestiune au confirmat pentru Financial Times că Surovikin a fost reținut. 

Generalul Surovikin a fost anul trecut la comanda forțelor ruse din Ucraina, fiind înlocuit de Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General. Financial Times susține că rămâne neclar dacă Surovikin a fost acuzat de conspirație cu rebelii sau pur și simplu reținut pentru interogatoriu.

The New York Times, citând surse anonime din serviciile secrete americane, a scris că Surovikin știa în avans despre revolta Wagner, fiind un apropiat al lui Prigojin. Pe parcursul zilei de ieri au existat zvonuri că Serghei Surovikin a fost arestat și se află în centrul de arest preventiv Lefortovo. Astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis Ministerului Apărării întrebarea unde se află Surovikin.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Canalul Telegram „Baza” susține că a vorbit cu fiica lui Surovikin, potrivit căreia nimeni nu l-a arestat pe general și totul este în regulă cu el.

Citește și