• Scoţia marchează încoronarea regelui Charles al III-lea şi a soţiei lui, Camilla, printr-o procesiune amplă, un survol de onoare şi o slujbă de recunoştinţă.
  • În timpul ceremoniei, regele Charles al III-lea va primi sceptrul și coroana ce aparțin însemnelor regale ale Scoției, cele mai vechi din Regatul Unit.
  • Prințul și Prințesa de Wales, cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Rothesay în Scoția, se vor afla printre cei prezenți la eveniment.

Scoţia marchează încoronarea regelui Charles al III-lea şi a soţiei lui, Camilla, printr-o procesiune amplă, un survol de onoare şi o slujbă de recunoştinţă la Catedrala St Giles din Edinburgh, scrie BBC.

Festivitățile din capitala Scoției vor include o procesiune populară, o procesiune regală, o salve de tun și un spectacol aerian.

Faimoasa Piatră a Destinului va fi, de asemenea, adusă la catedrală pentru ceremonia de încoronare pentru care va fi folosită Sabia Reginei Elisabeta în locul Sabiei de Stat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Prințul și Prințesa de Wales, cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Rothesay în Scoția, se vor afla printre cei prezenți la eveniment.

Slujba va cuprinde aspecte ceremoniale străvechi ale tradiției regale scoțiene, alături de elemente noi precum piese muzicale compuse special pentru această ocazie, un psalm cântat în gaelică și lectura unor pasaje din Noul Testament în limba scoțiană.

În timpul ceremoniei, regele va primi sceptrul și coroana ce aparțin însemnelor regale ale Scoției, cele mai vechi din Regatul Unit.

Sabia Elisabeta a fost special confecționată pentru a fi folosită în locul Spadei de Stat, dăruită lui Iacob al IV-lea de Papa Iulius în 1507 și care nu mai poate fi folosită din cauza condiției sale precare.

Citește și

Moartea misterioasă a ministrului care a aprobat deturnarea zborului Ryanair de către Belarus

ONU recrutează roboți pentru a îndeplini obiectivele globale de dezvoltare. Cum va arăta prima conferință de presă om-robot

Wimbledon 2023: Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt pentru scurt timp meciurile