• Armata israeliană a declarat că a efectuat marți seară lovituri împotriva Fâșiei Gaza.
  • Potrivit presei palestiniene, avioanele israeliene au vizat două locații din Gaza.
  • Loviturile au avut loc după ce din Gaza au fost lansate rachete spre Israel în semn de protest față de moartea unui lider palestinian.

Forţele aeriene israeliene au atacat ţinte în Fâşia Gaza marţi seară, după ce militanţii au tras cel puţin 30 de rachete şi şase obuze înspre Israel după moartea unui prizonier palestinian important, scrie CNN.

Operaţiunea a început seara târziu, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene, care nu au oferit alte detalii.

În Gaza s-au auzit mai multe explozii, potrivit informaţiilor furnizate de presă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Site-ul de ştiri Ynet a raportat că Egiptul încearcă să medieze între Israel şi partidele din Fâşia Gaza pentru a opri cea mai recentă erupţie a violenţei.

Cel puţin trei persoane au fost rănite în Israel de rachete, una dintre ele grav, potrivit medicilor.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Galant a declarat că ,,oricine încearcă să facă rău cetăţenilor Israelului va regreta” .

Armata şi poliţia le-au cerut locuitorilor să rămână aproape de adăposturi.

Atacurile au avut loc după moartea unui membru de rang înalt al mişcării militante Jihadul Islamic Palestinian într-o închisoare israeliană, după aproape trei luni de grevă a foamei.

Khader Adnan, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit marţi inconştient în celula sa, potrivit unui purtător de cuvânt al închisorii. În timpul încercărilor de resuscitare a fost dus la spital, unde a fost declarat decesul. Khader Adnan provenea din oraşul Jenin, în nordul Cisiordaniei, şi era în greva foamei din 5 februarie. Adnan a fost închis sub acuzaţia de apartenenţă la o organizaţie teroristă şi sprijin pentru teroare şi incitare, potrivit purtătorului de cuvânt, care a adăugat că aceasta a fost cea de-a zecea perioadă de detenţie a militantului în Israel.

Citește și

FOTO-VIDEO. Cele mai frumoase și cele mai atipice ținute de la Met Gala 2023. Doja Cat „s-a deghizat” în pisica lui Karl Lagerfeld

Un oraș industrial cu grătare ieftine este atât de popular încât autoritățile le spun oamenilor să meargă în altă parte

FOTO. Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi scoase la licitație în Los Angeles vara aceasta. Ce sume s-ar putea plăti