• A fost raportat un nou potențial pericol de explozie în gara din Caracal, unde un tren cu 38 de vagoane încărcate cu GPL este staționat.
  • Pe durata intervenției efectuate de echipajele ISU, patru trenuri de călători au fost oprite în stațiile din apropiere.
  • Nu au mai fost identificate emanații de propan. Circulația feroviară va fi reluată după completarea procesului verbal.

UPDATE ORA 22.10

La ora 22.05 a fost redeschis traficul feroviar în stația Caracal, cu reluarea circulației trenurilor staționate temporar în gările adiacente, transmite CFR.

UPDATE

Intervenția la vagonul respectiv a fost finalizată, prin închiderea vanei, de unde s-au descoperit scurgeri de conținut, iar ca măsură de siguranță au fost verificate, de către reprezentanții ISU, toate celelate vagoane, a transmis CFR.

ȘTIREA INIȚIALĂ

A fost raportat un nou potențial pericol de explozie în gara din Caracal, unde un tren cu 38 de vagoane încărcate cu GPL este staționat și au fost identificate scurgeri de gaz, a transmis CFR. Autoritățile din Olt au fost alertate duminică seară cu privire la prezența unor scurgeri mici de gaz la penultimul vagon, în zona unui robinet.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Traficul feroviar în stația Caracal a fost oprit începând cu ora 20.10 de către echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Acestea au intervenit la un tren privat de marfă parcat pe linia 6. S-au constatat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon al garniturii încărcate.

Pe durata intervenției efectuate de echipajele ISU, patru trenuri de călători au fost oprite în stațiile din apropiere.

În plus, la stația Caracal se așteaptă și echipa de intervenție a operatorului privat de marfă GFR.

Datorită măsurilor întreprinse de echipele de intervenție și personalul prezent, robinetul a fost închis, iar măsurătorile efectuate de echipajul CBRN au indicat valori zero.

Nu au mai fost identificate emanații de propan. Circulația feroviară va fi reluată după completarea procesului verbal.

Citește și: