• Peste 500 de oameni au fost uciși într-un presupus atac israelian asupra unui spital din Fâșia Gaza.
  • Între timp, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene spune că cauza incidentului nu este cunoscută și armata analizează detaliile.
  • Într-o declarație de presă, Hamas a spus: „Masacrul oribil desfășurat de ocupația sionistă în Spitalul Al-Ahly din orașul Gaza este o crimă de genocid.”

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, estimează că peste 500 de persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra Spitalului Baptist din centrul Gazei, scrie BBC.

Bombardamentul a avut loc înainte de vizita lui Joe Biden la Tel Aviv și i-a dat peste cap agenda președintelui american. Iordania a anulat summitul programat astăzi la Amman, unde Biden trebuia să se întâlnească cu regele Abdullah, președintele egiptean al-Sisi și președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

„Este pentru prima dată când un președinte american în funcție are surpriza extrem de neplăcută personal și foarte gravă din punctul de vedere al prestigiului Americii de a i se trânti ușa în nas la propriu pentru că anunțul Iordaniei că anulează întâlnirea pe care Casa Albă o prezentase ca istorică între diplomațiile americană, palestiniană, egipteană și iordaniană”, a explicat Cristian Unteanu, editorialist, la Aleph News.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Se crede că sute de oameni sunt încă sub dărâmături, adaugă purtătorul de cuvânt. Între timp, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene spune că cauza incidentului nu este cunoscută și armata analizează detaliile.

Într-o declarație de presă, Hamas a spus: „Masacrul oribil desfășurat de ocupația sionistă în Spitalul Al-Ahly din orașul Gaza, care a făcut sute de victime, majoritatea familii strămutate, pacienți, copii și femei, este o crimă de genocid care dezvăluie încă o dată fața urâtă a acestui criminal. inamicul și guvernul său fascist și terorist. Aceasta expune și sprijinul american și occidental pentru această ocupație criminală.”

Citește și: