VIDEO: Talibanii s-au plimbat cu elicopterele americane Black Hawk. Corpul unui bărbat, agățat de aeronavă

Elicopter Black Hawk pilotat de talibani. Elicopter Black Hawk pilotat de talibani.

Videoclipul a fost publicat pe pagina Talib Times de Twitter, o pagină care pretinde a fi sursa oficială de știri a talibanilor, relatează The Mirror.

Imaginile au apărut la doar o săptămână după ce, pe rețelele sociale, a apărut un clip în care s-au văzut încercările eșuate ale talibanilor de zbura cu un alt elicopter Black Hawk.

Noile imagini arată cum talibanii zboară cu un elicopter Black Hawk capturat în timp ce patrulau în Kandahar, iar în clip se vede corpul unui bărbat legat de aeronavă. Potrivit altor relatări, acesta ar fi un militar care a coborât în rapel.

Videoclipul a fost încărcat înainte de retragerea trupelor americane de luni.

„Forța noastră aeriană! În acest moment, elicopterele forțelor aeriene ale Emiratului Islamic zboară deasupra orașului Kandahar și patrulează orașul”, se arată în tweetul care însoțește mesajul.

Elicopterele, care costă aproximativ 21 de milioane de dolari fiecare, au fost aduse în Afganistan împreună armament în valoare de câteva miliarde de dolari.

Potrivit presei internaționale, armata americană a lăsat în urmă arme și vehicule în valoare de aproape 18 miliarde de dolari. Printre acestea se numără aproximativ 200.000 de arme de foc și 20.000 de vehicule.

Printre capturile incredibile se numără și peste două milioane de gloanțe de calibru 7,62 pentru puști de asalt AK47, avioane ușoare de atac A-29 și 100.000 de rachete de 70 mm.

Oficialii serviciilor secrete americane se tem, de asemenea, că există în jur de 150 de elicoptere și avioane pe care le pot folosi insurgenții talibani, inclusiv 45 de elicoptere Black Hawk.