• Șoșoacă: Pot să mă plimb prin Palatul Cotroceni fără mască pentru că legea îmi permite
  • Șoșoacă: A fost un mesaj. Nu am încălcat protocol. Cât eu vă respect, sunteți obligați să mă respectați
  • Șoșoacă: Am adeverință prin care sunt exceptată de la purtarea măștii

Viitoarea senatoare a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Diana Șoșoacă, a povestit, într-un live pe Facebook, momentul în care și-a dat jos masca de față în timp ce se afla la consultările pentru viitorul premier, la Palatul Cotroceni.

SPP a înlemnit. Toți albiți, înțepeniți, nimeni nu a mai avut curajul să ne mai zică nimic”, spune ea.

Șoșoacă a transmis pe Facebook pas cu pas drumul către palatul prezidențial. Mai mult, delegația AUR a întârizat la întâlnirea cu șeful statului, iar acest lucru a fost, evident, transmis pe pagina de socializare a viitoarei senatoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„A fost o întâlnire istorică, pentru că a fost o întâlnire simbol. Ne-am dus pe jos la Palatul Cotroceni, nu cu mașina. Am intrat și am fost controlați. Nu ești lăsat să intru cu masca ta, nu că aș avea. Am arătat că am adeverință prin cares unt exceptată de la purtarea măștii și s-au blocat toți. S-au dus să se intereseze dacă pot să intru fără mască. Evident, mi-au spus că nu mă pot lăsa fără mască, pentru că este vorba despre sănătatea președintelui. Este o diferență între piața în care manifestăm și instituțiile statului. (…) Eu nu m-am dus să mă cert cu domnul Iohannis”, a spus Diana Șoșoacă, într-un live, pe Facebook.

Din partea unora, trebuia să fac scandal. Evident că nu am făcut acest lucru. (…) Eu m-am dus să vorbesc cu un reprezentant al instituției prezidențiale. Am fost provocată cu masca, deși în conformitate cu legile și Constituția din România, trebuie să mi se garanteze dreptul la sănătate. Mi-am pus masca pe gură, ca să pot respira. Am intrat în sala unde avea loc întârlnirea. Sunt două mese lungi, cam de trei metri. La una stă președintele și consilierii săi.(…) Discuțiile sunt protocolare. Am susținut că premierul este Călin Georgescu”, a mai spus viitoarea senatoare AUR, Diana Șoșoacă.

Ea a povestit cum, la finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a întrebat reprezentanții AUR dacă mai au ceva de adăugat și, din spusele senatoarei, s-ar fi uitat la ea.

Eu am continuat să mă uit puternic în ochii dânsului. Dânsul s-a ridicat în picioare, ne-am ridicat și noi. George i-a spus că are un cadou pentru el, un tablou. În acel moment, mi-am luat masca de la gură și am pus-o pe masă. Am rămas fără mască în fața președintelui României. De acolo am ieșit fără mască. SPP a înlemnit. Am și eu drepturi. Am o adeverință medicală. Toți albiți, înțepeniți, nimeni nu a mai avut curajul să ne mai zică nimic. Pot să mă plimb prin Palatul Cotroceni fără mască pentru că legea îmi permite”.