• Donald Trump este așteptat să sosească la New York.
  • Fostul președinte a părăsit reședința sa de la Mar-a-lago.
  • Trump va apărea marți în fața unui tribunal din Manhattan.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a transmis luni pe Twitter un mesaj de susținere pentru Donald Trump, cu o zi înainte ca fostul președinte american să se predea autorităților pentru a răspunde unor acuzații penale legate de plata unor sume de bani pentru tăcere către starul porno Stormy Daniels în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, scrie EuroNews.

Orban, un susținător timpuriu al lui Donald Trump și primul lider național european care l-a susținut în 2016, a împărtășit o fotografie cu el și Trump zâmbind și dându-și mâna în timpul unei întâlniri la proprietatea Bedminster a lui Trump din New Jersey, în august anul trecut, când Orban a călătorit în SUA pentru a vorbi la Conferința de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Texas.

Legenda care însoțește fotografia îl încurajează pe Trump să „continue să lupte”, știind că are sprijinul liderului ungar.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Continuați să luptați, domnule președinte! Suntem alături de dumneavoastră”, se arată în tweetul publicat luni. Joi, Trump a devenit primul fost președinte al SUA care se confruntă cu acuzații penale în istoria țării, după ce un mare juriu din Manhattan a votat pentru punerea sa sub acuzare.

Deși rechizitoriul rămâne sigilat, se așteaptă ca fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, să se confrunte cu peste 30 de acuzații de fraudă în afaceri legate de plata unor sume de bani pentru tăcere către Daniels înainte de alegerile prezidențiale din 2016, potrivit unor rapoarte.

Plata ar fi fost făcută de avocatul fostului președinte, Michael Cohen, pentru a cumpăra tăcerea lui Daniels cu privire la o aventură pe care aceasta a declarat că a avut-o cu Trump cu un deceniu mai devreme. Plata a fost apoi rambursată de The Trump Organization, care a etichetat-o drept „cheltuieli legale”, potrivit procurorilor. Trump a negat în mod constant orice abatere – inclusiv a negat că a făcut vreodată sex cu Daniels – și a denunțat cazul ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare” politică.

Citește și: