• Americanii vor trebui să se înregistreze online pentru a călători în Europa din 2025
  • Protocolul se va aplica persoanelor cărora UE le permite să călătorească fără viză
  • Fețele și amprentele digitale ale călătorilor vor fi înregistrate într-un nou sistem din 2024
  • UE recomandă călătorilor să își trimită informațiile pe site-ul „Etias” înainte de a rezerva zboruri
  • Alte țări europene care nu sunt membre UE, inclusiv Elveția și Norvegia, impun aceste schimbări

Americanii care vor să călătorească în Europa vor trebui să se înregistreze online pentru a intra pe continent începând din 2025. Anunțul a fost făcut vineri de oficialii UE, scrie WSJ.

Începând din primăvara anului 2025 – călătorii americani vor avea nevoie de o autorizație prealabilă pentru a călătorii în țările Uniunii Europene. Totodată pașapoartele lor nu vor mai fi ștampilate manual în majoritatea țărilor. Doar Cipru și Irlanda vor continua să ștampileze pașapoartele astfel.

Fețele și amprentele digitale ale călătorilor vor fi scanate și înregistrate într-un nou sistem din toamna anului viitor. Protocolul se va aplica americanilor și altor persoane cărora UE le permite să călătorească fără viză. Autorizația este destinată călătoriilor de până la 90 de zile. Odată ce modificările vor intra în vigoare, UE recomandă călătorilor să își trimită informațiile pe site-ul Etias înainte de a rezerva zboruri sau cazare. Și alte țări europene care nu sunt membre ale UE, inclusiv Elveția și Norvegia, vor avea nevoie de autorizație. Cele mai multe cereri vor fi procesate în câteva minute, dar altele ar putea dura până la 30 de zile dacă este necesar un interviu.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Citește și