• Pe parcursul unei cariere de 17 ani în prima echipă la United, a câștigat trei titluri de campion, o Cupă Europeană și o Cupă Angliei.
  • Charlton a câștigat 106 selecții pentru Anglia și a marcat 49 de goluri internaționale – recorduri pentru țara sa la acea vreme.
  • United i-a adus un omagiu lui Charlton, descriindu-l ca fiind „unul dintre cei mai mari și mai iubiți jucători din istoria clubului nostru”.

Sir Bobby Charlton, legenda lui Manchester United, care a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966, a murit la vârsta de 86 de ani, scrie BBC.

Charlton a câștigat 106 selecții pentru Anglia și a marcat 49 de goluri internaționale – recorduri pentru țara sa la acea vreme.

Pe parcursul unei cariere de 17 ani în prima echipă la United, a câștigat trei titluri de campion, o Cupă Europeană și o Cupă Angliei.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

În noiembrie 2020, Charlton a fost diagnosticat cu demență.

United i-a adus un omagiu lui Charlton, descriindu-l ca fiind „unul dintre cei mai mari și mai iubiți jucători din istoria clubului nostru”. „Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar în Manchester, sau în Regatul Unit, ci oriunde se joacă fotbal în lume”, a declarat clubul.

Citește și