• Vladimir Putin l-a concediat pe generalul său preferat din armată și l-a angajat în locul său pe Măcelarul din Mariupol”.
  • Președintele l-a demis pe generalul adjunct Dmitri Bulgakov, în vârstă de 68 de ani, pentru a-l aduce pe Mihail Mizintsev, după o serie de eșecuri în timpul războiului rusesc din Ucraina.
  • Bulgakov a fost transformat în țap ispășitor pentru eșecurile țării în timpul conflictului.

Vladimir Putin l-a concediat pe generalul său preferat din armată și l-a angajat în locul său pe Măcelarul din Mariupol”. Președintele l-a demis pe generalul adjunct Dmitri Bulgakov, în vârstă de 68 de ani, pentru a-l aduce pe Mihail Mizintsev, după o serie de eșecuri în timpul războiului rusesc din Ucraina.

Bulgakov a fost transformat în țap ispășitor pentru eșecurile țării în timpul conflictului. Acum, periculosul Mizintsev, care a fost sancționat recent de Marea Britanie pentru rolul său în bombardarea Mariupol, a preluat noul rol.

Promovarea lui, la vârsta de 59 de ani, a fost salutată de către adepții liniei dure pro-război de la Moscova, după eșecurile militare repetate și umilințele din Ucraina. Numirea are loc după ce Putin și-a încălcat promisiunea de a nu mobiliza rezerviști, forțând cel puțin 300.000 de persoane să se prezinte la datorie ca recruți pentru război.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO
OZEMPIC E OUT

Liderul de la Kremlin și-a asumat, de asemenea, autoritatea de a permite aplicarea legii marțiale în regiunile rusești, deși nu a făcut încă această mișcare.

Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse în legătură cu trecerea sa la un alt post”, se arată într-un comunicat oficial.

Putin l-a concediat de Bulgakoc după 14 ani de conducere a forțelor armate, ceea ce a fost văzut ca o mișcare pozitivă de către adepții liniei dure pro-război, pentru că a gafat trimiterea de provizii soldaților ruși din Ucraina.

Mizintsev va fi văzut ca punând presiune asupra ministrului apărării, Serghei Șoigu, 67 de ani, despre care unele surse au afirmat că l-a implorat pe Putin să demisioneze. Deocamdată, Shoigu rămâne în funcție, în ciuda sugestiilor puternice că a fost îndepărtat de la controlul zilnic al războiului.

Mizintsev a condus operațiunea din Siria înainte de războiul ruso-ucrainean și a fost responsabil pentru distrugerea orașului Alep. El a dat ordinul de a lovi o maternitate, un teatru, un spital de copii și mai multe case din Mariupol.

Mizintsev, născut în 1962, a studiat în Ucraina sovietică la Școala Superioară de Comandament al tuturor armelor din Kiev și a servit în Germania de Est, înainte de a fi numit general-locotenent în 2014.