• Vladimir Putin i-a spus dictatorului nord-coreean Kim Jong-un că cele două țări vor „extinde relațiile bilaterale constructive cu eforturi comune”, potrivit presei de stat de la Pyongyang.
  • Moscova apreciază legăturile sale cu țările din America Latină, Asia și Africa și este gata să ofere arme moderne aliaților săi.
  • Acum, Putin și-a îndreptat țintele spre spațiu, afirmând că este pe punctul de a adăuga la arsenalul său de arme laserele care distrug sateliți.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Kremlinul este pregătit să distribuie armament modern aliaților săi – printre care se numără state corupte conduse de dictatori imprevizibili precum Coreea de Nord și Iran.

Moscova apreciază legăturile sale cu țările din America Latină, Asia și Africa și este gata să ofere arme moderne aliaților săi.

„Suntem pregătiți să le oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie până la aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Putin la ceremonia de deschidere a forumului Army-2022 de lângă Moscova.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Aproape toate acestea au fost folosite de mai multe ori în operațiuni de luptă reale”.

Excluzând Europa și America de pe listă, el a adăugat că Moscova își apreciază legăturile cu țările din America Latină, Asia și Africa, fără a preciza numele celor mai apropiați aliați ai săi.

El vorbea după aproape șase luni de război în Ucraina, unde Moscova a suferit eșecuri repetate și pierderi grele.

Analiștii militari occidentali spun că performanțele slabe ale trupelor și armamentului rusesc ar putea face ca exporturile sale de arme să devină mai puțin atractive pentru potențialii cumpărători, precum India, care s-au bazat foarte mult pe tehnologia sa în trecut.

Aceasta vine după ce el a discutat despre relația Kremlinului cu un alt conducător înnebunit de bombe nucleare, Kim Jong-Un.

El i-a spus liderului nord-coreean că cele două țări vor „extinde relațiile bilaterale constructive cu eforturi comune”, a relatat luni presa de stat din Pyongyang.

Într-o scrisoare adresată lui Kim cu ocazia zilei eliberării Coreei, Putin a declarat că legăturile mai strânse ar fi în interesul ambelor țări și ar contribui la consolidarea securității și stabilității peninsulei coreene și a regiunii din nord-estul Asiei, a precizat agenția de știri nord-coreeană KCNA.

Cooperarea dintre Vladimir Putin și Coreea de Nord va crește pe baza unui acord semnat în 2019

De asemenea, Kim i-a trimis o scrisoare lui Putin în care îi spune că prietenia ruso-nord-coreeană a fost forjată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

Kim a prezis că cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord va crește pe baza unui acord semnat în 2019, atunci când s-a întâlnit cu Putin.

În iulie, Coreea de Nord a recunoscut două „republici populare” separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei ca state independente, iar oficialii au evocat perspectiva ca lucrătorii nord-coreeni să fie
trimiși în aceste zone pentru a ajuta la construcții și la alte munci.

Ucraina, care se opune unei invazii rusești descrise de Moscova ca fiind o „operațiune militară specială”, a rupt imediat relațiile cu Pyongyang din cauza acestei acțiuni.

Acum, Putin și-a îndreptat țintele spre spațiu, afirmând că este pe punctul de a adăuga la arsenalul său de arme laserele care distrug sateliți.

Kremlinul dezvoltă de zeci de ani o tehnologie capabilă să bruieze platformele orbitale care colectează informații deasupra cerului.

Acum, acesta este pregătit să adauge un nou sistem laser cunoscut sub numele de Kalina la opțiunile sale de armament.

Un raport realizat de Space Review a declarat: „În acest moment, nu există nici un fel de sistem de apărare: „Există dovezi puternice că un complex de supraveghere spațială din Caucazul de Nord al Rusiei este echipat cu un nou sistem laser numit Kalina, care va viza sistemele optice ale sateliților de aparare care zboară deasupra teritoriului rusesc.