Pe 28 mai, partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a solicitat suplimentarea prezenței NATO în Europa de Est, în scopul contracarării Rusiei, acuzată de o serie de provocări politice şi militare.

Solicitarea CDU a venit după recentul incident aerian din Belarus, în cursul căruia a fost arestat un jurnalist disident, dar şi în contextul activităţilor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Rusia trebuie să înţeleagă clar că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să respecte angajamentele de apărare reciprocă”, a declarat reprezentantul pentru probleme de apărare al CDU.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Anunțul a fost făcut de ministrul rus al Apărării

Replica Moscovei nu a întârziat să apară, iar Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat luni, că Rusia va desfășura aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în apropierea frontierelor sale occidentale până la sfârșitul anului, ca răspuns la acțiunile alianței transatlantice NATO.

„Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate al lumii și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare se vor afla în districtul militar occidental până la sfârșitul anului”, a transmis Serghei Shoigu, citat de agenția de știri Interfax, notează News Yahoo.