- Miercuri, într-o scăpare, președintele american Joe Biden l-a numit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ,,Vladimir”, care este numele președintelui rus Vladimir Putin.
- Gafa a fost făcută în timpul discursului său de la summitul anual al NATO de la Vilnius, Lituania.
- Deși a corectat rapid greșeala, nu mulți au părut mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat.
Președintele american Joe Biden s-a încurcat în timpul unui discurs și l-a numit „Vladimir” în loc de Volodimir pe liderul de la Kiev. Biden şi-a întrerupt apoi, pentru un moment, discursul pentru a se corecta, continuând să-l numească pe preşedintele ucrainean „domnul Zelenski”, ca să nu rişte alte erori.
,,Vladimir ( n.r Volodimir) și cu mine …trebuie să fiu mai respectos… domnul Zelenski și cu mine am discutat despre tipul de garanții pe care le-am putea da în timp.” , a spus Joe Biden.
Deși a corectat rapid greșeala, nu mulți au părut mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat. În special, nu este prima dată când președintele american a greșit în timpul discursului său despre conflictul dintre Rusia și Ucraina.
El a corectat eroarea și a continuat: ,,Eu și dl Zelenski am vorbit despre tipul de garanții pe care le-am putea oferi între timp, când am fost în Ucraina și când ne-am întâlnit în alte locuri” .
Interesant este că ,,Volodimir” și ,,Vladimir” sunt pur și simplu variante diferite ale aceluiași nume.
Gafele anterioare ale lui Biden cu privire la Ucraina
Nu mai departe de luna trecută, președintele american a confundat Ucraina cu Irakul, de două ori. Odată, el a declarat reporterilor: ,,Putin pierde în mod clar războiul din Irak”.
Anterior, în 2022, în timpul unui alt discurs, Biden afirmase: ,,Putin poate înconjura Kievul cu tancuri, dar nu va câștiga niciodată inimile și sufletele poporului iranian”, spusese Biden. Aici a confundat poporul din Ucraina cu iranienii.
Președintele folosește în mod regulat indicații în aparițiile sale publice, deoarece consilierii sunt îngrijorați de greșelile sale regulate.
Summit-ul NATO
În timpul summitului NATO, Ucraina a semnat un amplu pact de securitate cu membrii G7, cu prevederi referitoare la securitatea Ucrainei. Zelenski a fost inițial supărat din cauza întârzierii aderării lor la alianță. Dar, la sfârșitul reuniunii, el a declarat: ,,Am pus capăt oricăror îndoieli și ambiguități cu privire la faptul că Ucraina va fi în NATO – va fi” .
Între timp, unii se tem că întârzierea aderării Ucrainei la NATO ar putea duce la o nouă prelungire a războiului de către Rusia.
Citește și
Profesorii de la Harvard au descoperit secretul tinereții vesnice
Ce reguli de circulație trebuie să respecți pentru a fi în siguranță în trafic