Vrei să călătorești și ai avut COVID-19, dar nu ai nicio dovadă medicală? Andrei Baciu explică singura modalitate prin care o poți face

Andrei Baciu

Andrei Baciu

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat ce se întâmplă cu românii care, deși au fost infectați cu SARS-CoV-2, nu figurează în evidența instituțiilor de specialitate.

Andrei Baciu a spus la Digi24 că persoanele care nu au teste prelevate de cadrele medicale, pot face un test de anticorpi, însă acesta nu poate fi introdus în cetrificatul verde ca dovadă a trecerii prin boală.

„Problema aici este de a seta un base-line, de a avea un standard unic pentru determinarea anticorpilor, iar acesta nu există. Din punct de vedere medical, trebuie să ai date și dovezi științifice foarte solide”, a spus Andrei Baciu.

Pentru a avea acces la anumite evenimente și pentru a putea călători, persoanele în cauză au nevoie de test sau de vaccin.

„Vrem să mergem în Grecia și este posibil ca Grecia să treacă pentru România dintr-un scenariu în altul: din verde în roșu. Pe condițiile existente în acest moment, doar vaccinarea este cea care te scapă de carantină pentru scenariul roșu. Pentru scenariul galben, un test RT-PCR negativ în ultimele 72 de ore”, a adăugat Andrei Baciu.

Exit mobile version