• Președintele PPE i-a anunțat candidați PNL la europarlamentare pe Rareș Bogdan și Siegfrid Mureșan.
  • Ursula von der Leyen va fi nominalizată la București candidatul PPE pentru un nou mandat de șefă CE.
  • Siegfrid Mureșan: Iohannis este potrivit pentru o funcție UE.

Una dintre cele mai mari familii politice europene se reunește zilele acestea la București. De mâine, la Romexpo, începe oficial Congresul PPE, care reunește peste 1500 de delegați din 44 de țări și 13 șefi de stat și de guverne. Congresul, care îi are ca amfitrioni pe Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, urmărește s-o nominalizeze oficial pe Ursula von der Leyen drept candidat pentru șefia Comisiei Europene și să dea startul campaniei pentru europarlamentare la nivel european.

„Vom nominaliza candidatul nostru de frunte pentru viitoarea Comisie Europeană, care să conducă Guvernul Europei, Comisia Europeană, și acela va fi Ursula von der Leyen. Motivul pentru care am ales Bucureștiul ca locul desfășurării Congresului, înainte de alegerile europene foarte importante, este acela că în România avem pe Nicolae și pe președintele Klaus Iohannis, doi puternici lideri PPE, care arată că PPE poate conduce o țară.

Vreau să subliniez că România trebuie să pună oameni competenți în PE. Românii vor alege pe 9 iunie dacă veți avea o echipă competentă și puternică la Bruxelles sau vă veți irosi votul pentru populiști în viitorul mandat.” a spus Weber.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Citește și