• Cel mai recent, Putin a vizat infrastructura energetică a țării, lăsând milioane de ucraineni fără energie electrică și apă.
  • Ucraina a cerut acest sistem de apărare aeriană pentru a putea face față atacurilor rusești cu rachete și drone.
  • Nemeritată, dar foarte apreciată”, a spus Biden în replică.

Volodimir Zelenski i-a oferit o medalie lui Joe Biden în timpul vizitei sale la Casa Albă, în contextul în care SUA au promis 1,85 miliarde de dolari în plus pentru Ucraina. Zelenski i-a înmânat omologului său american medalia în numele unui soldat ucrainean.

Vorbind la Casa Albă, el a explicat că un bărbat din Bakhmut l-a rugat să îi ofere președintelui american medalia sa militară. Nemeritată, dar foarte apreciată”, a spus Biden în replică.

El l-a rugat pe domnul Zelenski să ducă o monedă de provocare înapoi soldatului. Vorbind în limba engleză, Zelenski a declarat că este o mare onoare” să se afle la Casa Albă, mulțumindu-i lui Biden și oamenilor obișnuiți” din America pentru sprijinul lor.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Mulțumesc din partea oamenilor noștri obișnuiți, către oamenii voștri obișnuiți, americanii. Vă apreciez cu adevărat”, a spus el. Cred că este foarte greu de înțeles ce spunem când spunem că apreciem… este o mare onoare să fiu aici”.

Aceasta vine după ce SUA au anunțat că vor oferi un ajutor militar suplimentar de 1,85 miliarde de dolari Ucrainei – inclusiv primul transfer al sistemului de apărare antiaeriană Patriot. Patriot este o rachetă antirachetă folosită pentru doborârea rachetelor balistice și de croazieră.

Ucraina a cerut acest sistem de apărare aeriană pentru a putea face față atacurilor rusești cu rachete și drone. Cel mai recent, Putin a vizat infrastructura energetică a țării, lăsând milioane de ucraineni fără energie electrică și apă.