Rolul președintelui în statul român este descris in clar la articolul 80 din legea fundamentală: 

Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate .

Ăăăââh, avem o dublă măsură cumva!!? Președintele are un partid pe care-l conduce public, de la Cotroceni. Președintele are un guvern pe care-l conduce ca un premier. Partidul său injură PSD, Președintele înjură PSD. Partidul înjură CCR că cică e cu PSD pe motiv că nu-i face jocul. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Care Constituție!? Care echilibru!? Doar dublă măsură. 

Spunea el, Robocap, intr-o altă campanie electorală: 

„A venit vremea faptelor, alegătorii au început să mă cunoască chiar dacă se spune că vorbesc mai puţin. Aşa este, nu sunt omul vorbelor, eu la altceva mă pricep. În spatele meu nu stau nici trusturi de presă, nici instituţii ori grupuri de interese obscure(…) Eu îmi doresc mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor, mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru români”

Tot el spunea că nu o să conducă țara de la teve ca președintele Băsescu. 

A ieșit deunăzi, a nșpea oară, disperat de sondaje probabil,  și a zis cam așa: 

A trecut un an de la alegerea mea ca președinte cu programul România normală. Din păcate, a venit pandemia și am fost complet nepregătiți pentru că PSD e de vină. 

Un lucru e cert: pe lângă Constituție, mai există și efectul invers. Dacă mai iese de câteva ori va fi cel mai antipatic agent electoral. 

Cel puțin Băsescu avea umor, nu numai servicii secrete.