• Cu fiecare zi care trece, putem vorbi tot mai puțin de liniște. Putin amenință cu arma nucleară dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina să lupte contra rușilor. Declarația a venit in discursul său anual in fața natiunii, transmis pe toate canalele TV rusești, pe ecranele din stradă și chiar în cinematografele din peste 20 de orașe.
  • Dilemă de politician: ce faci cu un milion de euro? Parcare supraeetajată sau o statuie cu Mihai Viteazu! Asta a fost Dezbaterea administrației locale la Zalău. Ca acum 400 de ani a câștigat Mihai Viteazu – el e cel mai tare din parcare.
  • Când o zbura porcul din meniu? Chiar de acum. Nu îl mai ții in farfurie, ci îl ții in lesă pentru că… viața e roz.
  • Asta da convertire regligioasă. Chiar dacă nu se împacă bine cu religia, britanicii tot în biserică ajung.Dar nu pentru rugăciune, mai degrabă pentru un party pe cinste.
  • Și un nou paradox al României – descoperă Ziarul Financiar. România produce cea mai curată mâncare din Uniunea Europeană, doar că nu e suficientă pentru toată populația. Neajunsurile sunt acoperite de Italia, Austria, Germania, Belgia și Olanda, dar cu un preț mare: ele folosesc până la de 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât noi.
  • România Educată a Ligiei Deca si a lui Iohannis poate trage cu ochiul la cum se fac scoala si sportul la Targu-Mures. Acolo a inceput caravana de cățărat pentru copii de peste 5 ani – pentru dezvoltarea musculaturii, a scheletului și menținerea echilibrului. Proiectul costă doar 1.000 de euro și vine la initiativa unei asociatii private.
  • E 1 martie și astăzi îți port norocul. În tradiția noastră se spune că Soarele ar fi coborât pe pământ în chip de fată frumoasă şi ar fi fost ţinut prizonier de un zmeu. Pentru a-l elibera, un voinic s-a luptat cu zmeul vărsându-şi sângele în zăpadă. Soarele a urcat din nou pe cer şi, în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei – vestitori ai primăverii.
  • Se-ntorc păsările călătoare. Wizz Air reia zborurile din Bucureşti, Budapesta, Sofia, Londra, Cracovia şi Roma spre Tel Aviv. În schimb, de astăzi, Lufthansa renunță la zborurile Frankfurt – Cluj-Napoca şi Frankfurt – Timişoara.
  • S-au pus turcii pe treabă. De azi încep lucrările la lotul 3 al autostrăzii Moldova, Ploiești-Buzău. Turcii de la Nurol au 20 de luni ca să termine cei 14 kilometri dintre Pietroasele și Buzău. Este singurul lot al autostrăzii pe care încă nu se lucrează.
  • După Dali și Picasso, vine și Van Gogh la București. MINA începe un nou sezon cu lansarea spectacolului „Van Gogh, The Immersive Show”. Este o producție proprie, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad. Spectacolul rulează pentru o perioadă de 6 luni.
  • Se-ntorc lebedele la Sala Palatului. “Lacul Lebedelor”, cel mai cunoscut spectacol de balet al tuturor timpurilor, vine pe scena Sălii Palatului din București. Participă Ansamblul Operei Naționale, cu invitați speciali. Spectacolul are loc mâine seară, de la ora 18:30.
  • Teodosie a fluierat în biserică. Arhiepiscopul Tomisului e mustrat părintește de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. pentru încălcarea ordinii statutare şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică.
  • Clujul are de ieri cea mai modernă școală specială din țară, construită de la zero, dedicată copiilor cu nevoi speciale. Peste 150 de copii cu dizabilități vor studia aici. Banii au venit de la bugetul județului și din fonduri europene.
  • Încă o promisiune. România va avea un registru al bolnavilor oncologici, până la finalul acestui an, spune ministrul Rafila. În prezent, în România sunt peste 200.000 de pacienți oncologici, dintre care 2.700 sunt copii.
  • Cere și ți se va da. Grupul de Luptă NATO de la Cincu va fi ridicat la nivel de brigadă. Asta înseamnă că vom primi încă 3.000 de militari din forțele alianței și zeci de tancuri franceze. Totul se va întâmpla în luna mai a anului viitor, când va avea loc exerciţiul multinaţional Dacian Spring.
  • Digital le merge bine! Bitcoinul e în continuă creștere – depășește 63.400 de dolari. De ieri și până acum, moneda doigitală a crescut cu mai bine de 1.000 de dolari. După un maxim istoric de aproape 70,000 de dolari, în noiembrie 2021, moneda digitală ajunsese în vara lui 2022 la sub 20,000 de dolari.
  • Conflictul din Gaza îi dă bătăi de cap lui Biden, în campania electorală. Un sondaj realizat de Reuters arată că 56 la sută dintre respondenții care se declară democrați nu vor să voteze un candidat care susține spirjinul militar pentru Israel în conflictul cu Hamas. Statele cu cel mai mare procent de populație musulmană din SUA sunt în ordine: Ilinois, New York, New Jersey si Maryland, cu peste 3 la sută procent de musulmani. Toate patru sunt state câștigate de Biden în 2020, când l-a învins pe Trump.
  • „Ori ne dați bani, ori aruncăm campania electorală în aer! Aveți termen până joi dimineața.” Așa sună amenințarea unui grup de hackeri autointitulat „LockBit”, pentru americani. Hackerii au publicat un mesaj de amenințare în limba ezngleză și în rusă pe siteurile din statul Georgia, în care susțineu că au reușit să pună mâna pe documente incriminatoare din procesul Georgia vs. Trump. E procesul în care fostul președinte și actual candidat este acuzat că ar fi fraudat voturile. Mesajul nu avea un destinatar specific și nici nu făcea referire la o sumă anume pe care hackerii ar fi cerut-o ca recompensă.
  • Decât o tonă de amenzi contestate, mai bine amendăm legea rutieră! O inițiativă legislativă propune ca polițișii să nu mai dea amenzi pentru viteză, dacă radarul nu indică cel puțin zece kilometri pe oră mai mult decât limita admisă, iar la viteze de peste 100 de km/h, marja de eroare să fie 10 procente din viteza detectată de radar. Motivul – precizia radarelor nu este atât de mare, prin urmare, prea multe amenzi pentru viteză sunt contestate în instață, iar șoferii au câștig de cauză.
  • Un glonț rămas netras, din arma cu care a fost împușcat John Lenon, este scos acum la vânzare de casa de licitații Anderson and Garland din Newcastle. Valoarea estimată a glonțului este de 2.500 de dolari. Fostul star de la Beatles, John Lenon a fost împușcat mortal în seara de 8 decembrie 1980, în fața locuinței lui din New York. Asasinul lui, Mark David Chapman, îi ceruse lui Lenon un autogaf, puțin înainte de a-l împușca mortal. Acum are 68 de ani și este încă în inchisoare.
  • Peste 1,1 milioane cereri de azil în Europa anul trecut, creștere de 18% față de 2022 / Cifrele nu includ cei 4,4 milioane de ucraineni care au căutat refugiu în UE
  • Google este amenințată să plătească daune de peste 2 miliarde de euro. 32 de organizații media din Europa au deschis procers împotriva companiei, pe care o acuză de poziție dominantă pe piața de advertising. cele 32 de companii media spun că gigantul tech american își favorizează propriile agenții și încurajează o piață necompetitivă.
  • Industria românească mai are doar un pas mic de făcut ca să devină una verde. Asta spune minsitrul mediului, la evenimentul organizar de Ziarul FInanciar, Power Summit. Mircea Fechet are și cifrele cu care să ne convingă că așa este: sectorul industrial și-a redus cu peste 70 la sută emisiile de gaze cu efect de seră și este foarte aproape de atinge ținta europeană – ZERO emisii de carbon, programată pentru 2050. Sectoarele cele mai poluante cu gaze cu efect de seră sunt transporturile și sectorul rezidențial.
  • Și Maserati vrea să te lase fără răsuflare, dar nu din cauza gazelor de eșapament. Constructorul revine la varianta decapotabilă sport după cinci ani cu modelul Gran Cabrio, pe care îl lansează în această vară, o mașină care va avea un preț cu șase cifre, dar și o viteză maximă pe bord pe măsură, 320km/h. Șefii companiei spun că este foarte probabil ultimul model pe benzină pe care îl va produce. Compania vrea ca din 2028 să priducă numai mașini electrice.
  • „Șefei Comisiei Europene ar trebui să-i fie rușine. Vorbește despre o Europă mai verde și despre criză climatică, dar a călătorit cu avion privat mai mult decât toți comisarii europeni”. Asta a fost reacția unui europarlamentar german după ce a cerut un raport despre activitatea Ursulei von der Leyen și a comisarilor europeni. Europarlamentarul neamț îi reproșează că a apelat la zboruri private chiar și între Starssbourg și Bruxelles, orașe între care o călătorie cu trenul durează doar un pic mai mult decât un zbor.
  • Comisarul UE pentru politica externă, Josep Borrell, a călătorit cu avionul privat numai de două ori în 2023, iar Comisia Europeană ÎN ANSAMBLU a recurs la acest mijloc doar de 29 de ori, potrivit unui document al Bruxellesului solicitat de europarlamentarul german. / Ursula a călătorit cu avion privat de 23 de ori.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA