Uniunea Europeană îi obligă pe producători să facă mai multe piese de schimb și să repare pentru mai mult timp produsele pe care le-au lansat. Și dacă tot ne așteaptă vremuri în care reparăm mai mult și aruncăm mai puțin, hai să vorbim puțin și despre serviceurile neautorizate la care poți să iți repari telefonul, laptopul sau tableta.
Trebuie să știi că cea mai sigură și cea mai bună variantă, e reparația într-un service autorizat de producător. E și cea mai costisitoare, dar ești sigur că tehnicienii de acolo sunt școliți pentru fiecare device în parte, au cele mai noi și cele mai bune echipamente pentru reparații, iar garanția ta rămâne valabilă după ce telefonul a trecut prin service.
Varianta mai accesibilă, serviceurile neautorizate, vin din păcate cu mai multe riscuri și ar trebui să le știi înainte să iți lași telefonul la reparat undeva la un colț de stradă. Tehnicienii de aici nu au mereu acces la echipamente precum o planșă de încălzire ca să iți desfacă în siguranță telefonul. Nu sunt instruiți expres pentru un anumit dispozitiv, uneori își dau seama ce trebuie să facă din experiențe anterioare. Nu au mereu acces la piese originale și iți pot pune în telefon componente care pot face mai mult rău decât bine. De exemplu – dacă nu ți-ai înlocuit ecranul cu unul original, poți pierde funcția de recunoaștere facială sau setarea automată a luminozității. Dacă pui o baterie aftermarket, telefonul poate să se miște mai greu și să se încălzească excesiv. Iar dacă nu pui camere originale în locul celor stricate, pozele tale s-ar putea să nu mai arate bine vreodată.
Ține cont și de faptul că datele tale nu sunt în siguranță atunci când iți lași telefonul la un service neautorizat. Oricine de acolo poate avea acces la datele tale sau iți poate lăsa în telefon un virus cu care să te urmărească.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI