Anasonul stelat, Illicium Verum este un copac veșnic verde originar din Vietnam și sudul Chinei.
Advertisment
Fructele anasonului stelat au fost folosite de mai bine de 3000 de ani ca medicament și condiment.
Conform medicinei tradiționale chineze, anasonul stelat este considerat un condiment picant, dulce și cald care dispersează frigul, încălzește ficatul și rinichii, reglează qi-ul și îmbunătățește apetitul.
Recomandări
Se spunea că atunci când găseai un anason înstelat cu mai mult de 8 colțuri, îl puteai folosi ca talisman de protecție împotriva ochiului rău.
În Egipt în secolul al II-lea î.Hr anasonul a fost folosit ca medicament, condiment și ca ingredient în băuturile alcoolice.
Anasonul stelat este adus în Europa din Filipine, la sfârșitul anilor 1500 de marinarul englez, Sir Thomas Cavendish. În Anglia condimentul câștigă rapid în popularitate. Carolus Clusius cumpăra condimentul asiatic din Londra, în anii 1601.
Condimentul este comercializat în Europa de-a lungul rutei ceaiului din China prin Rusia sub denumirea de cardamom siberian.
Regele Eduard I a declarat anasonul drept drog impozabil, iar veniturile obținute din importul acestuia au ajutat la repararea daunelor aduse Podului Londrei.
Astăzi anasonul aromat cu gustul puternic înțepător, este un condiment foarte versatil , folosit atât în mâncăruri dulci cât și sărate. Îmbunătățește aroma cărnii. Este folosit în prepararea mâncării cu orez biryani și băuturii masala chai, în India.
În Japonia, din scoarța anasonului se face o pudră care este arsă ca tâmâie pentru purificarea spațiilor. Mai mult copacii sunt plantați în jurul tempelor și locurilor sfinte tocmai pentru acest rol protector.
Utilizați anason în pernele de vise pentru a ține la distanță coșmarurile și poartă semințe de anason în buzunar pentru a ține la distanță energiile negative.
Iar dacă vrei o cafea aromată, înmoaie o stea de anason și vei simți cafeaua mai aromată.
Partenerii noștri