Bujorul este o floare care a crescut în Grădinile Chinei încă de acum 4000 de ani.

Cunoscut sub numele de „Floare de aur’’ sau ,,Floare regală” , bujorul  era considerat o floare nobilă și rafinată în timpul dinastiei Tang. Acesta era oferit ca dar regal pentru că se considera că aduce noroc, prosperitate și fericire.

În mitoligia greacă, bujorul a fost  numit după medicul Paeon, care a fost studentul zeului medicinei Lapius. Povestea spune că acesta l-ar fi înfuriat pe profesor, după ce a extras un lichid lăptos din rădăcina unui bujor, cu care l-a vindecat pe zeul Pluto.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Din gelozie, el amenință că îl va ucide pe Paeon, dar Zeus îl salvează transformându-l într-o floare frumoasă, bujorul.

Un alt mit leagă numele Bujorului de o nimfă pe nume Paeonia a cărei frumusețe ar fi  atras atenția zeului Apollo. Din ciudă, Afrodita zeița dragostei și a frumuseții a transformat-o într-un bujor.

Bujorul a  fost o sursă de inspirație pentru artiști și poeți, care l-au portetrizat în operele lor ca simbol al frumuseții, perfecțiunii și inocenței.

Shakespeare a comparat-o pe Julieta cu un bujor în opera lui Romeo și Julieta. Iar în poezia românească, bujorul este asociat cu mireasa și cu bucuria nunții.

În limbajul victorian al florilor, bujorul însemna romantism, eleganță, bogăție și abundența. Iar în cultura japoneză, acesta a fost asociat cu curajul și forța interioară.

Dar pe lângă frumusețea și gingășia florii, bujorul a fost utilizat de-a lungul timpului și pentru proprietățile medicinale.

Rădăcinile și semințele bujorului au fost folosite frecvent pentru a trata durerile de cap, mușcăturile de șarpe, astmul și pentru a calma durerile asociate cu nașterea.

Petalele de bujor parțial gătite și îndulcite pot fi consumate ca deserturi, sau pot fi consumate sub formă de salată sau garnitură pentru limonadă.

Bujorul este una dintre cele mai populare flori pentru buchetele de nuntă de vară. Este, de asemenea, floarea oficială pentru cea de-a 12 -a aniversare a nunții. Și mai nou este una dintre florile naționale a României, așa că nu ezita să te bucuri de frumusețea și mireasma bujorului.