SALCÂMUL, Robinia pseudoacacia sau Black locust este originar din Munții Apalași ai Americii de Nord.
În cultura nativ americană, copacii de salcâm erau considerați sacri și erau utilizați în diferite ceremonii și ritualuri spirituale.
Egiptenii ardeau cununi din frunze folosite în onoarea morților, iar din esența acestui arbore se vopseau bandajele mumiiilor. Salcâmul era utilizat și în tratamentle pentru tuse și guturai. Se mai spune că zeul Horus, ar fi fost zămilisit în interiorul unui salcâm.
Numele genului îl onorează pe grădinarul regal francez Jean Robin, care a întrodus salcâmul în Europa, în anul 1601.
În America de Nord pomul era plantat pentru că ajuta la regenereză solurile sărace. Lemnul este extrem de util în proiectele care necesită rezistență, densitate și rezistență la putregai. Singurele părți comestibile ale salcâmului sunt florile albe care timp de 2 săptămâni pe an, îți încântă mirosul cu parfumul lor.
Dulceața florilor bogate în nectar fac deliciul albinelor care fac minunata miere de salcâm, cu atâtea beneficii pentru sănătate.

Din florile uscate, poți prepari ceai, care este un calmant natural cu proprietăți realxante și antiiinflamatoare.
Uleiul esențial obținut din salcâm este adesea utilizat în produsele cosmetice, datorită beneficiilor care le aduc pielii și părului.
Florile proaspete le folosești ca aliment de fructe, de legume dar și în clătite. În Japonia se adaugă la diferite prăjituri, iar la noi în țară gospodinele fac o dulceață parfumată și delicată.
În China, India și Nepal din scoarța , rădăcina și florile de salcâm se fac parfumuri, care se spune că induc buna dispoziție.
Și cum în limbajul victorian al dragostei , florile de salcâm simbolizează iubirea secretă dar și prietenia, nu ezita să le dăruiești persoanei pe care ai vrea să o iubești.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE