• 12 femei, presupuse victime ale lui Jeffrey Epstein, dau FBI în judecată.
  • Presupusele victime solicită despăgubiri; suma urmează să fie stabilită în proces.
  • Epstein, un pedofil condamnat, a murit în închisoare înainte de a putea fi judecat pentru acuzațiile federale de trafic sexual.

„Repetatele eșecuri, întârzierile și inacțiunea FBI-ului” i-au permis lui Jeffrey Epstein să-și continue operațiunile de trafic sexual mai bine de 20 de ani, spun 12 presupuse victime într-o proces intentat miercuri, scrie CNN.

Procesul, intentat împotriva SUA în Districtul de Sud al New York-ului, susține că neglijența FBI-ului a rezultat într-un abuz sexual repetat al celor 12 presupuse victime, care nu sunt numite în proces.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Timp de peste două decenii, Biroul Federal de Investigații (denumit în continuare „FBI”) i-a permis lui Jeffrey Epstein să facă trafic sexual și să abuzeze zeci de copii și femei tinere, nereușind să facă treaba pe care poporul american o aștepta de la el și de la propriile reguli ale FBI-ului și reglementările necesare: să investigheze rapoartele și dovezile pe care le avea cu privire la abuzul sexual rampant și traficul sexual condus de către Epstein și să-i protejeze pe tinerii și copiii care i-au fost victime”, se arată în proces.

Presupusele victime solicită despăgubiri; suma urmează să fie stabilită în proces.

Procesul susține eliberarea needitată a documentelor FBI referitoare la Epstein, susținând că dosarele sunt încă în mare parte sigilate.

Epstein, un pedofil condamnat, a murit în închisoare înainte de a putea fi judecat pentru acuzațiile federale de trafic sexual.Când a fost contactat pentru comentarii, FBI a spus că nu comentează cu privire la litigii.

CNN a contactat Departamentul de Justiție pentru comentarii.

În 2008, Epstein a fost arestat și a ispășit 13 luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru două acuzații de prostituție de stat. De asemenea, s-a înregistrat ca infractor sexual și a plătit restituirea victimelor identificate de FBI.

„FBI-ul a întârziat, a amânat și a așteptat trei ani pentru a-l aresta pe Epstein pentru prostituție de copii, în timp ce operațiunea de trafic sexual a lui Epstein a continuat să funcționeze, deoarece fetele minore și tinerele erau abuzate sexual, cum ar fi reclamantele de aici”, se arată în proces.

„Între 1996 și 2005, FBI a continuat să primească rapoarte directe și plângeri privind traficul sexual ilegal de femei și minori, abuzurile sexuale și încălcările drepturilor omului comise de Jeffrey Epstein și asociați”, se arată în proces. „Ca răspuns, FBI nu a reușit să acționeze și să investigheze plângerile și nu a respectat protocolul și liniile directoare, în ciuda rapoartelor credibile de prostituție infantilă și trafic sexual”.

Înregistrările FBI arată că ancheta a fost închisă în septembrie 2008, potrivit procesului.

Citește și