• Un accident tragic cu o telecabină a avut loc în sudul Turciei, lângă Antalya, în care o persoană a murit, iar alte zece au fost rănite.
  • Telecabina s-a ciocnit de un stâlp spart, provocând prăbușirea pasagerilor la pământ.
  • Operațiunile de salvare au fost demarate imediat, iar echipele de urgență au evacuat pasagerii blocați în telecabinele rămase în aer.

O persoană a murit și alte zece au fost rănite după ce o telecabină s-a ciocnit de un stâlp spart și a izbucnit în sudul Turciei, scrie BBC.

Pasagerii s-au prăbușit la pământ în urma accidentului de vineri seară, după ce stâlpul de susținere s-a prăbușit lângă Antalya.

Întregul sistem de telecabină a fost imobilizat în timp ce lucrătorii de urgență au încercat să evacueze pasagerii blocați.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

A fost deschisă o anchetă cu privire la accident, a precizat Ministerul Justiției.

Potrivit agenției de gestionare a dezastrelor și situațiilor de urgență din Turcia, un total de 128 de pasageri au fost salvați din cele 16 telecabine vineri seara în districtul Konyaaltı din Antalya.

Dar oficialii au spus că 43 de pasageri au rămas blocați până sâmbătă dimineața. Șapte elicoptere și peste 500 de salvatori, inclusiv alpinisti specialiști, au rămas sâmbătă la fața locului, a anunțat ministerul turc de interne într-o postare pe rețeaua de socializare.

Ministrul Sănătății al Turciei, Dr. Fahrettin Koca, i-a adus un omagiu persoanei care și-a pierdut viața, într-o postare distribuită pe pagina sa de X.

„Fie ca Dumnezeu să aibă milă de cetățeanul nostru care și-a pierdut viața în accident”, a spus el.

„Le doresc o însănătoșire rapidă răniților noștri și o însănătoșire grabnică celor salvați și victimelor care așteaptă să fie salvate”.

Telecabina este condusă de municipalitatea metropolitană Antalya și transportă turiștii de pe plaja Konyaalti la un restaurant și o platformă de vizionare la vârful vârfului Tunektepe de 618 metri.

Potrivit informațiilor de pe site-ul său, telecabina are 36 de cabine cu o capacitate de șase persoane fiecare.

Este nevoie în medie de nouă minute pentru a urca până la instalația Tunektepe, cu vedere panoramică la Antalya.

Citește și