• Procesul lui Alec Baldwin pentru moartea directorului de imagine Halyna Hutchins va începe în iulie, după respingerea unei moțiuni de închidere a cazului.
  • Riscul maxim pentru Baldwin este de 18 luni de închisoare dacă este găsit vinovat.
  • Judecătoarea a respins argumentele avocaților lui Baldwin, care susțineau lipsa de dovezi și disponibilitatea martorilor.

Procesul lui Alec Baldwin pentru omor involuntar în uciderea directorului de imagine Halyna Hutchins va avea loc în luna iulie, după ce un judecător a respins o moțiune de încetare a cazului vineri, scrie Daily Mail.

Starul serialului „30 Rock”, în vârstă de 66 de ani, care a fost văzut recent cu nepoata sa de un an, Holland, riscă o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat de omor involuntar.

Judecătoarea Mary Marlowe Sommer din New Mexico a respins argumentele avocaților vedetei, Luke Nikas și Alex Spiro, conform Variety.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

Într-o declarație în urma deciziei judecătorului, avocații lui Baldwin au exprimat: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”.

Sommer a ascultat atât argumentele avocaților lui Alec, cât și ale procurorilor în instanță la începutul acestei luni, pe 17 mai, în Sante Fe, conform NBC News.

Procurorul Kari Morrissey a declarat că „actorul are responsabilitatea pentru armele de foc odată ce acestea sunt în mâinile lor.”

Cu toate acestea, avocații lui Baldwin au susținut că Morrissey nu a prezentat dovezi importante marelui juriu la începutul acestui an, în ianuarie, și că martorii apărării nu erau disponibili.

Judecătoarea Mary Marlowe Sommer a afirmat în hotărârea ei, conform Variety, că Kari a împărtășit o scrisoare marilor jurați din „apărarea textului”, dar aceștia au ales să nu „urmeze” scrisoarea.

„Curtea nu este în măsură să ghicească decizia marelui juriu în această privință”, a declarat Sommer.

Judecătoarea a adăugat ulterior: „Deși statul a amânat anumite întrebări, în multe alte cazuri, marii jurați au pus întrebări probatorii și au primit răspunsuri complete de la martori”.

În octombrie 2021, Hutchins a fost împușcat mortal pe platoul de filmare al lui Rust, în timp ce regizorul filmului, Joel Souza, a fost rănit.

Alec a pledat nevinovat înainte de proces și a negat, de asemenea, că a apăsat pe trăgaci de pe pistol și a negat că era responsabilitatea lui să se asigure că arma nu are gloanțe.

Luna trecută, în aprilie, armurierul Rust Hannah Gutierrez-Reed a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru uciderea involuntară a Halynei Hutchins.

Citește și