• Actorul riscă o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.
  • Alec Baldwin se confruntă cu două capete de acuzare.
  • Hannah Gutierrez, armuriera filmului, a fost găsită vinovată de ucidere involuntară într-un proces separat.

Avocații lui Alec Baldwin au cerut unui judecător să respingă acuzațiile de omor prin imprudență formulate împotriva sa în urma împușcării fatale a unui operator de filmare pe platoul de filmare în 2021, scrie Sky News.

Halyna Hutchins a murit când un pistol Colt. 45 revolver, cu care Baldwin repeta, a tras un glonț real care l-a rănit și pe regizorul Joel Souza în timpul filmărilor pentru filmul western Rust.

Actorul hollywoodian se confruntă cu două capete de acuzare pentru omor prin imprudență, unul pentru utilizarea neglijentă a unei arme de foc și altul pentru lipsa de prudență – și riscă o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Dar avocații săi susțin că ajunge”, adăugând: Destul e destul”: Acesta este un abuz al sistemului și un abuz asupra unei persoane nevinovate ale cărei drepturi au fost călcate în picioare până la extrem”.

Decizia vine la opt zile după ce un juriu a găsit-o pe Hannah Gutierrez, armuriera filmului, vinovată de ucidere involuntară într-un proces separat.

Ea urmează să fie condamnată la 15 aprilie și riscă o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare, în timp ce procesul lui Baldwin este programat pentru 10 iulie în New Mexico.

Acuzații în materie penală cer în mod obișnuit respingerea acuzațiilor, lucru pe care judecătorii îl fac rareori, dar acuzațiile împotriva lui Baldwin au fost deja retrase o dată.

Avocații lui Baldwin susțin că procurorii l-au târât public pe Baldwin prin haznaua creată de neregulile lor”. În plus, ei au oferit argumente juridice, inclusiv faptul că statul a ascuns dovezi substanțiale disculpatorii și favorabile” din partea marelui juriu.

Citește și