• Patru suspecți au fost arestați pentru spargerea muzeului celtic din Manching, Bavaria.
  • 483 de monede celtice din jurul anului 100 î.Hr au fost furate anul trecut, 70 au fost puse la topit.
  • Suspecții sunt un inginer în comunicații, un contabil, un șef de magazin și un angajat al unei firme de deomolare.

Autoritățile care investighează furtul a sute de monede de aur vechi dintr-un muzeu din Manching, Bavaria, au făcut progrese în recuperarea bunurilor furate, scrie AP. Patru suspecți au fost arestați marți în legătură cu spargerea din 22 noiembrie 2022 de la muzeul celtic și roman, în care au fost furate 483 de monede celtice din jurul anului 100 î.Hr., descoperite în timpul unor săpături arheologice în 1999.

Este vorba despre un inginer în comunicații, un contabil, un șef de magazin și un angajat al unei firme de deomolare. Sub acoperirea unor vieți și profesii obișnuite se ascundeau hoți profesioniști.

„Avem de-a face în mod deschis cu hoți profesioniști aici. În cursul investigației, au fost găsite și pepite de aur. Conform primelor analize, acestea prezintă asemănări cu comoara celtică furată în Manching. În prezent, există multe indicii că aceasta este cel puțin o parte din comoara celtică de la Manching”, a declarat Joachim Hermann.

Recomandări

UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
TELEGRAM SAU SIGNAL?
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
DJOKOVIC PIERDE RITMUL

Au fost descoperite bucăți de aur topit

Anchetatorii au descoperit bucăți de aur care par să provină din topirea unei părți a tezaurului furat. Cu toate acestea, încă mai au speranța că vor găsi restul monedelor intacte. Căutările pentru obiectele dispărute continuă în diferite locații din Germania, inclusiv în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde trei dintre suspecți au fost arestați, și în alte zone.

„Aliajul pepitelor de aur corespunde în mare măsură cu cel al comorii de aur din Manching. Nu corespunde nici cu aliajele standard, nici cu aliajul utilizat în prezent în articolele de bijuterie, nici cu aliajele prezente în lingourile de aur”, a spus Guido Limmer, vicepreședinte al poliției din Bavaria.

Citește și: